Τα Νέα του ΣΟ Ν.Φιλαδέλφειας!

0
sonf11-330x185
Το σενάριο του περσινού αγώνα με το Χαλάνδρι σε επανάληψη έμοιαζε η αμφίρροπη αναμέτρηση του 4ου γύρου την Κυριακή 3 Φλεβάρη, η οποία που κατάληξε (όπως και πέρσι) σε ισοπαλία 5-5. Για άλλη μια φορά η ομάδα μας είχε ρεαλιστικές δυνατότητες να κερδίσει, αλλά τη σταμάτησαν σωρεία λαθών σε κρίσιμες παρτίδες. Πάλι καλά να λέμε γιατί με 2 πύργους και 1 κομμάτι «στημένα» σε 3 από τις «πάνω» σκακιέρες (όχι τις νεανικές) υπήρχαν προϋποθέσεις και για αρνητικό αποτέλεσμα.
 
Το ματς ξεκίνησε με ήττα για τον ΣΟΝΦ στη σκακιέρα <12 όπου ο Θωμάς Μακρής έχασε γρήγορα στην παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα από τον Παναγιώτη Μπράβο που αναμφισβήτητα είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά του ΣΟ Χαλανδρίου στο φετινό πρωτάθλημα, και νίκη στα κορίτσια <14 με την πολύ εύκολη επικράτηση της Μαρίνας Φαραντούρη επί της Παπαϊωάννου.
 
Σε κακή μέρα οι Δημήτρης Βαζελάκης και Ντίνα Σερετάκη έχασαν χωρίς ουσιαστική αντίσταση από τους Χρήστο Κοσμά και Ολυμπία Μακρή – που δεν θεωρούνται ισχυρότεροι, ενώ χωρίς δυσκολίες ήταν οι νίκες του Γιώργου Καλογριδάκη (<20) και της Ελένης Μπαλάσκα (κ<18) επί του Θόδωρου Μετσίνη και της Ευγενίας Παππά αντίστοιχα.
 
Στις 3 πρώτες σκακιέρες το αποτέλεσμα ήταν θετικό για τον ΣΟΝΦ. Ο  Λουκάς Κονιστής σημείωσε άλλο ένα πολύτιμο πόντο για τον ΣΟΝΦ νικώντας σε μια ενδιαφέρουσα παρτίδα τον Γιώργο Πασσάκο, ο Νίκος Μπαλάσκας έκανε ισοπαλία με τον ισχυρό παίκτη του Χαλανδρίου (και δις πρωταθλητή νέων στο παρελθόν) Βασίλη Κοτρώτσο  ενώ ο Νίκος Σερετάκης αφού με ένα τραγικό λάθος κατέστρεψε το σημαντικό πλεονέκτημά που είχε βγάλει  στο αγαπημένο του άνοιγμα απέναντι στο Γιώργο Ρίζο, στη συνέχεια βρήκε αντιπαιχνίδι και η παρτίδα κατέληξε ισόπαλή μετά από ασαφείς περιπλοκές ανεβάζοντας το σκορ σε 5-4 υπέρ του ΣΟΝΦ.
 
Στον τελευταίο αγώνα της αναμέτρησης ο Θοδωρής Καλογριδάκης έπαιξε ένα μια πολύ ενδιαφέρουσα παρτίδα απέναντι στον Πέτρο Ραχμανίδη, ο οποίος επίσης θεωρείται από τις ισχυρές σκακιέρες του Χαλανδρίου, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή άφησε στην κυριολεξία να του ξεφύγει η νίκη μέσα από τα χέρια, και μετά την πίεση χρόνου εμφανώς κουρασμένος έκανε αρκετά λάθη και τελικά έχασε διαμορφώνοντας το τελικό 5-5.
 
Ο γύρος αυτός έφερε και..πρωτιές: την πρώτη ήττα – έκπληξη του πρωτοπόρου Αιγάλεω από τον ΦΟΝ Ηρακλείου καθώς τους πρώτους αγώνες που ολοκληρώθηκαν με σκορ μεγαλύτερο από το οριακό 6-4. Συγκεκριμένα ο Ζήνωνας ξεπέρασε το μούδιασμα των πρώτων γύρων νικώντας τον Πανελλήνιο με 7-3, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και ο ΑΣ Παπάγου επί του ΣΜΣ Ελευσίνας.
 
Μετά τον 4ο γύρο η κατάσταση στη βαθμολογία έγινε ακόμη πιο περίπλοκη και ασαφής καθώς δεν έχει ξεχωρίσει καμία ομάδα, αντίθετα οι  οριακά πρωτοπόροι χάσανε έδαφος.  Την επόμενη Κυριακή ο ΣΟΝΦ αντιμετωπίζει εττός έδρας τον ΣΑΣ Κορωπίου. Η Βαθμολογία μετά τον 4ο γύρο:
 
 
Ομάδες
  +
  =
  –
Βαθμοί
1
Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ
3
0
1
6
2
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  Γ.Σ.
2
1
1
5
3
Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
2
1
1
5
4
Φ.Ο.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2
1
1
5
5
Α.Ο. ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
2
0
2
4
6
Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ
1
2
1
4
7
Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ
2
0
2
4
8
Σ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
1
2
1
4
9
Σ.Ο. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
0
2
2
2
10
Σ.Μ.Σ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
0
1
3
1
 
Στον 4ο γύρο του κυπέλλου Αττικής φιλίας ο ΣΟΝΦ Α’ νίκησε το Κορωπί 7-1 και ο ΣΟΝΦ Β’ έφερε 3-3 με το ΣΟ Περιστερίου.
 
Προηγούμενο άρθροΤα Νέα του Α.Σ. Ιωνικού!
Επόμενο άρθροΟ Α.Ο.Ν.Φ. Άτταλος απαντά στους Ψίθυρους …
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.