Δήμοι: “Δημοτική ενημερότητα” για να πάρεις “Φορολογική ενημερότητα”!

0

DHMOTIKI_FOROLOGIKH_ENHMEROTHTA-AFTODIOIKISIΣτην ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο οι δημότες δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα σε περίπτωση που έχουν βεβαιωμένα χρέη στους δήμους προχωρούν, όλο και περισσότεροι δήμοι.

Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται αύξηση των δήμων που ενεργοποιούν τη σχετική διαδικασία καθώς το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν τους δίνει  πολλά περιθώρια να αφήσουν ανείσπρακτες οφειλές.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι υποχρεούνται εκτός από την αποτύπωση των προϋπολογισθέντων εξόδων τους να αποτυπώνουν και τους δείκτες των προϋπολογισθέντων εσόδων που έχουν.

Η συνεχόμενη καταγραφή και απεικόνιση των εσόδων και εξόδων τους στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που έχει ενεργοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, υποχρεώνει αρκετούς δημάρχους να ασκήσουν ισχυρότερες  πιέσεις προς τους οφειλέτες.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι αποστέλλουν προς τις εφορείες, καταλόγους με βεβαιωμένες οφειλές προκειμένου να μην μπορεί να εκδοθεί ούτε φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμαρχοι έχουν καταθέσει πρόταση προς τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου οι κυρώσεις  και οι προβλεπόμενες κατασχέσεις να γίνονται απευθείας από τις ΔΟΥ και όχι από τους δήμους. Το σχετικό αίτημα δε φαίνεται να αντιμετωπίζεται προς το παρόν θετικά.

Η Δημοτική Ενημερότητα χρησιμοποιείται για να βεβαιώσει ότι ο δημότης δεν έχει βεβαιωμένα χρέη προς τον Δήμο και ισχύει για την Έκδοση Άδειας Κοινόχρηστων Χώρων, την Είσπραξη Χρηματικού Εντάλματος από Δήμο και τη Συμμετοχή σε Δημοπρασία

Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από την συνάντηση γυναικών στην Νέα Φιλαδέλφεια!
Επόμενο άρθροΧάος από την κακοκαιρία που έπνιξε την Αττική!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.