Άγιος Κοσμάς Αιτωλός:Με Λαμπρότητα Εορτάστηκε η Αγία Οικογένεια του Μεγάλου Βασιλείου!(photos)

0

nepeyxes-agios-kosmas (2)
Με   λαμπρότητα,κατάνυξη και μεγάλη συμμέτοχη πιστών, ιδιαίτερα νέων, γιορτάστηκε σήμερα η μνήμη της Αγίας Οικογενείας του Μεγάλου Βασιλείου ,στον Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας,όπου φυλάσσεται απότμημα εκ του ιερού λειψάνου του Μ.Βασιλείου.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ακολούθησαν η αρτοκλασία ,η ευλογία των παίδων της Ενορίας και η διανομή ως δώρο εις αυτά ενός  επιστήθιου Τιμίου Σταυρού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης , ο οποίος τόνισε:  «Αν θέλετε να σώσετε τη Νεολαία, σώστε πρώτα την Οικογένεια».Παρέστησαν ο τ. Αντιδήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας κ.Χαράλαμπος Μπόβος,ο επικεφαλής της Δημοτικής Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ.Χάρης Τομπούλογλου και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η εορτή της Αγίας Οικογενείας του Μεγάλου Βασιλείου καθιερώθηκε με την από 4-9-1999 απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό την ευλογία και προβολή του ιερού θεσμού της οικογένειας. Παραδόξως όμως και παρά την ως άνω Συνοδική απόφαση και την σχετική Συνοδική Εγκύκλιο , εορτάστηκε επίσημα και πανελλαδικά μόνο για τρία  χρόνια και στην συνέχεια εξαφανίστηκε και από αυτό ακόμα το επίσημο Ημερολόγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ενδεχομένως η παράλειψη αναφοράς της εορτής στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος να οφείλετε σε αβλεψία και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα επανορθωθεί .

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ 
ΑΡΧΙΜ. ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ
Προηγούμενο άρθροΔημοτικές Εκλογές 2014: «Μπουρλότο» βάζει η πρόταση του Υπ.Εσ.!!!
Επόμενο άρθροΑυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών ο “γκουρού” του internet!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.