Νέα “Κανόνια” στην αγορά!

2

kanonia
Η εταιρία ρούχων Spider Stores κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία
εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα, στο αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.
Η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Την ίδια διαδικασία ακολούθησε και η επίσης εισηγμένη εταιρία Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ.

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε και η  εταιρεία Alex Pak στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Tα καταστήματα Alex Pak έχουν περιοριστεί σε 17 σε όλη την Ελλάδα, από 33 που ήταν αρχικά, ενώ οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, είναι 137, από 870 που ήταν αρχικά.

Η διοίκηση της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας, αφού επί σχεδόν ένα χρόνο επέβαλε μονομερώς στους εργαζομένους της την εκ περιτροπής απασχόληση δύο-τριών ημερών ανά εβδομάδα, αναγκάζοντας ουσιαστικά σε αποχώρηση τους 733 εξ αυτών (σε όλη την Ελλάδα), προχωρά σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, μολονότι αρχικά αναμενόταν να υποβάλει -για τρίτη φορά, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες- αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Προηγούμενο άρθροFx-news.gr: To Νο1 τοπικό ειδησεογραφικό site της πόλης μας… με αποδείξεις αριθμούς και ονόματα!
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου του ΕΠΑ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.