Σκακιστικός Ο.Ν.Φ.: Οι επιτυχίες συνεχίζονται…

0

Με ακόμη μια επιτυχία των παιδιών του ΣΟΝΦ κλείνει η πολύ παραγωγική φετινή χρονιά. Η ομάδα παίδων του ΣΟΝΦ (<16) προκρίθηκε στην τελική φάση (final-8) του πρωταθλήματος Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Δεκέμβρη στο γυμναστήριο του 1ου Λυκείου-Γυμνασίου Γλυφάδας, κατακτώντας τελικά την 5η θέση.

Στον 1ο γύρο των τελικών η ομάδα μας ξεκίνησε μουδιασμένα απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Φυσιολάτρη. Στην 6η σκακιέρα ο Γιώργος Χατζηλοϊζος βρέθηκε σχετικά γρήγορα χειρότερος και έχασε. Η Μαρίνα Φαραντούρη  στην 5η βγήκε ελαφρά καλύτερη στο άνοιγμα, στη συνέχεια όμως δυσκολεύθηκε να βρει σχέδιο και έχασε. Στην 4η η Ελένη Μπαλάσκα έβγαλε πολύ νωρίς χαμένη θέση, εκμεταλλεύθηκε καλά όμως τις ανακρίβειες του αντιπάλου και ισοφάρισε, όμως έχασε την ψυχραιμία της σε περιπλοκές που δημιουργήθηκαν και έχασε. Ο Νίκος Δημητριάδης έπαιξε πολύ καλά στην 3η σκακιέρα παρά την πολύμηνη αγωνιστική του αδράνεια, έβγαλε κερδισμένη θέση αλλά ήρθε σε μεγάλη πίεση και τελικά έχασε παντελώς άδικα και απρόσμενα από χρόνο. Ο Θοδωρής Καλογριδάκης στη 2η σκακιέρα δεν κατάφερε να βρει αποτελεσματικό σχέδιο και παρά τις περιπλοκές που προκάλεσε τελικά έχασε ενώ στην 1η σκακιέρα εξελίχθηκε μια πολύ έντονη και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ του Μιχελάκου και του Γιώργου Καλογριδάκη, που τελικά κατέληξε ισόπαλη μετά από πολύωρο αμφίρροπο αγώνα. Το τελικό σκορ μας αδικεί (5,5 – 0,5) όμως η επικράτηση της ομάδας της Νίκαιας ήταν καθαρή

Ο 2ος γύρος με τον Πειραϊκό εξελίχθηκε σε αναμέτρηση για γερά νεύρα. Στις πρώτες σκακιέρες ο Γιώργος και ο Θοδωρής Καλογριδάκης ξεκίνησαν άσχημα και χάσανε, ενώ καθαρά κερδίσαμε την 6η σκακιέρα (Θωμάς Γιαβασόπουλος) και την 4η (Ελένη Μπαλάσκα). Η Μαρίνα Φαραντούρη στην 5η σε κάποια στιγμή έπαιξε παθητικά λαο φάνηκε να κινδυνεύει, την κατάλληλη στιγμή όμως «ξύπνησε» και πήρε ισοπαλία, ενώ  πολύτιμο μισό βαθμό έδωσε ο Χρήστος Τσαματσούλης που πάλεψε με νύχια και δόντια στην 3η σκακιέρα και τελικά απέσπασε ισοπαλία σε ένα πολύ δύσκολο, αν όχι χαμένο, φινάλε. Στο μπαράζ γρήγορου σκακιού που ακολούθησε η ομάδα μας επικράτησε εύκολα 4-1,5 του αντιπάλου που αντιμετώπισε προβλήματα στη σύνθεσή του.

Στον 3ο και τελευταίο γύρο των τελικών η επικράτηση επί του Πανιωνίου, που κατέβηκε με απουσίες στην ομάδα του,  ήταν εύκολη και καθαρή με 4,5 – 0,5.

Χαρακτηριστικό της ομάδας μας ήταν για άλλη μια φορά ο αυξημένος αριθμός των παιδιών που στελέχωσαν τις συνθέσεις της. Παρά το γεγονός ότι οι συνθέσεις ήταν 6μελείς συνολικά σε όλο το πρωτάθλημα αγωνίστηκαν με την ομάδα μας 13 αγόρια και κορίτσια. Αξίζουν όλα τους τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Προηγούμενο άρθρο“Κυριακάτικη Καλημέρα” από το Σούνιο μας είπε Τουρκικό πολεμικό σκάφος!!!
Επόμενο άρθροΤα Νέα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.