Εκείνη την εποχή (είπαμε, είμαστε στο 3012_ στα… “πράγματα” είχε “ανέβει”, μετά το θάνατο του “αρχηγού”, η σύζυγός του, η Έψη Γιαταγάνα..! Πήρε τη θέση του “αρχηγού”, μετά την προτροπή και υπόδειξη του, για πολλά χρόνια “αρχηγού” Παντέ Γρέλου, πριν από περίπου δύο χρόνια..! Και όπως διαβάζω στον Τύπο της εποχής, ο Παντές Γρέλος “περίμενε” ότι με την Έψη Γιαταγάνα στο… “τιμόνι”, θα ήταν αυτός που θα έκανε και χρέη “αρχηγού”, μιας και εκείνη δε γνώριζε ΤΙΠΟΤΑ από διοίκηση..! Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι και ο “μαχαλάς”τα… έσπασε!!!
Το… “σπάσιμο” αυτό, “έφερε τα πάνω, κάτω”..! Όλα έμειναν πίσω!!! Η Άνω Νέα Φοινικαλέα – Νέα Κάτω Πορτοκαλέα, το μέχρι πριν λίγο
Στην τελευταία Συνεδρίαση της “Αρχηγίας” του χωριού, έγινε όπως διαβάζω στον Τύπο της εποχής, το… “έλα να δεις”..! Η “αρχηγός”,η Έψη Γιαταγάνα, ως… άλλη “Αυτοκράτειρα”, θύμισε στους… “υπαρχηγούς”, στους “μετόχους” αλλά και στους υπηκόους της Άνω Νέας Φοινικαλέας – Νέας Κάτω Πορτοκαλέας, εκείνο το “αποφασίζουμε και διατάζουμε” που κάποιοι άλλοι είχαν πει εκατόν τριάντα εννέα χρόνια πριν!!! “Όχι! Αυτό ποτέ! Ποτέ..! (κάποια έρευνα είχαν αρχίσει για κάποιες εκδηλώσεις που είχαν γίνει τότε…) Δεν με αφήνετε να μιλήσω..! Εγώ είμαι η αρχηγός σας…”, τόνισε σε ένα τόνο, που όπως ο… ιστορικός της εποχής εκείνης γράφει, έμοιαζε με την… “Μεθυσμένη Πολιτεία…”!!! Ρεεε…., μπας;
Είναι πάντως κρίμα για το χωριό, που ημέρα με την ημέρα, δυστυχώς, μαραζώνει!!! Και ΤΙΠΟΤΑ, δε φαίνεται στον… ορίζοντα να… αλλάζει!!! Δεν υπάρχει… ανάπτυξη στον τόπο!!! Και οι… υπήκοοι, καλούνται να πληρώνουν ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΣ!!! Όμως, νισάφι πια!!! Δεν πάει άλλο… Το… 3014 (έρχεται η αλλαγή του “αρχηγού”, επιτέλους..!) είναι κοντά!!! Πολύ κοντά όμως..! Αυτό ρεεεε το ξεχάσατε; Ο κόσμος όμως ΟΧΙ!!!
ΣΗΜ. ΣΥΝΤ. : Τα “πρόσωπα” και τα “γεγονότα” του χωριού είναι…
φανταστικά!!! Εάν υπάρχουν κάποιες ομοιότητες είναι τυχαίες…!