Σ.Ο.Ν.Φ: Μέτρια εμφάνιση της Εθνικής στην Ολυμπιάδα!

0

40ή Σκακιστική Ολυμπιάδα – Αρμενία (άνδρες) – Ρωσία (γυναίκες) στις πρώτες θέσεις.
Μέτρια εμφάνιση των Εθνικών μας Ομάδων.

Η Αρμενία στο όπεν και η Ρωσία στις γυναίκες κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στην 40η Ολυμπιάδα που ολοκληρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Σεπτέμβρη.  Τις τρείς πρώτες θέσεις κατέλαβαν 1. Αρμενία 19 βαθ. (397) 2.Ρωσία 19 βαθ. (388,5) 3. Ουκρανία 18 βαθ. Οι αρμένιοι κέρδισαν το χρυσό στην κυριολεξία στο νήμα, περνώντας τη Ρωσία στην ισοβαθμία, ενώ η Κίνα που προηγούνταν σταθερά επί σειρά γύρων έχασε στον τελευταίο αγώνα 3-1 από την Ουκρανία σε μια συναρπαστική συνάντηση όπου ξεχωρίζει η εντυπωσιακή νίκη του Βασίλι Ίβαντσουκ επί του Χάο Γουάνγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των  Αρονιάν, Μοβσεσιάν, Ακοπιάν, Σαργκισιάν και Πετροσιάν μετράει 3 χρυσά στις τελευταίες 4 σκακιστικές ολυμπιάδες!

Στις γυναίκες η Ρωσική ομάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν με 4-0 και πέρασε στην ισοβαθμία  τις Κινέζες, ενώ τρίτες τερμάτισαν οι Ουκρανές.

Οι εθνικές μας ομάδες γνώρισαν άσχημες ήττες στον τελευταίο γύρο, 3½-½ από την Ιταλία οι άνδρες και 3-1 οι γυναίκες από την Ινδονησία και περιορίστηκαν στην 40η θέση, πολύ μακριά από τις δυνατότητές τους αλλά και από τα αποτελέσματα που κατά καιρούς έχουν φέρει και προσδοκούσαμε. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η ανδρική μας ομάδα πήγε στην ολυμπιάδα δίχως προπονητή.

Αν και αγωνιστικά η Ολυμπιάδα έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, σε ότι αφορά στον οργανωτικό τομέα εκφράστηκαν πολλές παρατηρήσεις και παράπονα (συνθήκες διαμονής, υπηρεσίες, ακριβές παροχές, κτλ) ενώ πρωτοφανές ήταν το γεγονός του αποκλεισμού του αρχισυντάκτη της γνωστότερης ρώσικης ιστοσελίδας, στο οποίο αναιτιολόγητα δεν επετράπη η είσοδος ούτε ως θεατή (!) με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Τουρκικής Ομοσπονδίας. Σε όλα αυτά δεν είναι βεβαίως άμοιρη ευθυνών η FIDE της οποίας ο αναπληρωτής πρόεδρος τυγχάνει να είναι ο  πρόεδρος της ΕΣΟ.

Αναλυτικά στοιχεία, παρτίδες και οπτικοακουστικό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων http://www.chessolympiadistanbul.com/

Προηγούμενο άρθρο3ο Δημοτικό Ν.Φιλαδέλφειας: Αποκλειστικό Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ για την κατάσταση του Σχολείου!!!
Επόμενο άρθρο“Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων και Μαθήματα Υποκριτικής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.