ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αυτοδιοικητικά Νέα Με επιτυχία η ημερίδα του ΚΕΘΕΑ-Πρόληψης εφήβων, με θέμα τις ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία η ημερίδα του ΚΕΘΕΑ-Πρόληψης εφήβων, με θέμα τις ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  ημερίδα του ΚΕΘΕΑ-Πρόληψης εφήβων, με θέμα τις ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΦΙΛΑΔΕΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, στο Πνευματικό Κέντρο,  την Τετάρτη 7 Μαρτίου.

Δείτε ΕΔΩ το αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ του Fx-news.gr

Πέραν των ενδιαφερόμενων γονέων από όλα τα σχολεία της περιοχής, συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων όμορρων δήμων, όπως αυτών της Μεταμόρφωσης, του Ν.Ηρακλείου και του Ιλίου. Δυναμική και αξιέπαινη ήταν η  παρουσία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, τόσο από πλευράς καθηγητών-δασκάλων,όσο και από πλευράς διευθυντών σχολείων. Παρόντες φυσικά και οι δημοτικές αρχές , με  την πλειονότητα των παρατάξεων να δηλώνει ενδιαφέρον για την συνέχιση της προσπάθειας ενημέρωσης των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά, σε θέματα κρίσιμης σημασίας, όπως αυτό των εξαρτήσεων από ουσίες ποικίλης  φύσεως.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ενωσης εξέφρασαν την πάγια θέση τους για πλατιά και ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  των Συλλόγων , με την δημιουργία μιάς ευρύτερης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, που σαν στόχο θα έχει την καινοτόμα λειτουργία τμημάτων αλλυλέγγυας προσφοράς στο ευρύτερο σχολικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα την περίπτωση του προγράμματος δωρεάν απογευματινών ενισχυτικών μαθημάτων, από εθελοντές καθηγητές μας, σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη και αδυνατούν να πληρώσουν, λόγω οικονομικής κρίσης.

Ενθαρρυντικός ο κεντρικός ομιλητής, Αχιλλέας Ρούσος  – Διευθυντής του Τμήματος Πρόληψης Εφήβων του ΚΕΘΕΑ, εκθίασε την  δυναμική της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο το πλήθος των παρευρισκομένων,  όσο και το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία, ήταν πέραν του αναμενόμενου. Τόνισε παράλληλα πως η μόνιμη διαφυγή από την λαίλαπα των εξαρτήσων στους εφήβους, είναι οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί, που παράλληλα συνοδεύονται από την- παραγκονισμένη- έννοια της κοινότητας.

Μέχρις ότου δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την δημιουργία ειδικής σχολής γονέων υπό την αιγίδα του ΚΕΘΕΑ, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της ΕΝΩΣΗΣ με σκοπό την ενημέρωσή και υποστήριξη σε παρεμφερή θέματα. Σας ενημερώνουμε πως κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ έχουν περάσει από την ειδική ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΘΕΑ και έτσι θα είναι χαρά τους να βοηθήσουν όπου είναι δυνατόν.

 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ.     210-2515317,   6984-661484      Στέφανος Μικρόπουλος, &                                                                                        6945-810309      κ. Χωρινού –Ελένη Αιμιλία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κατωπόδης Γιάννης                                          Μικρόπουλος Στέφανος


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!