Θανάσης Μάλλιος: Ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το θέμα του Γηπέδου της Α.Ε.Κ.

0
627

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ – ψήφιση τροπολογίας στη Βουλή για ειδική εξαίρεση του γηπέδου από διατάξεις του Νόμου – ζητώ να συγκληθεί έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί αποκλειστικά το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα για την πόλη μας.
Συνημμένα σας αποστέλλω πρόσφατη σχετική ανακοίνωση συμπολιτών μας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2/2/2012

Ένα γήπεδο για την ΑΕΚ είναι θεμιτή επιδίωξη για τους αληθινούς φιλάθλους και φίλους της ιστορικής ομάδας. Δεν είναι αποδεκτό όμως να εμπλέκεται η κατασκευή του γηπέδου με επιχειρηματικά συμφέροντα και εμπορικά κέντρα και να επιδιώκεται η κατ’ εξαίρεση υπέρβαση του Νόμου (Γενικός Οικοδομικός και Κτιριοδομικός Κανονισμός) προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή ενός μεγάλου εμπορικού – αθλητικού συγκροτήματος στο γνωστό μικρό και ακατάλληλο χώρο των 26,5 στρεμμάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όταν αυτό γίνεται μάλιστα από βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν στη Βουλή την Πέμπτη 2/2/2012 τροπολογία ντροπής, ζητώντας ουσιαστικά την εξαίρεση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια ακόμα αυθαίρετη κατεδάφιση νομικών, συνταγματικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μπροστά στην οποία ωχριά η κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ από τον τότε Πρόεδρό της Γ. Γρανίτσα.
Οι βουλευτές αυτοί εμφανίζονται να αγνοούν ότι η Βουλή και πάλι το 2002 και το 2003 είχε μετατραπεί σε Πολεοδομικό γραφείο «ειδικών εξυπηρετήσεων» και με άλλη τροπολογία είχε δώσει άδεια οικοδομής στο σχέδιο Γρανίτσα, για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε μεγάλες περιπέτειες αφού οι νόμιμες και απολύτως θεμιτές αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης οδήγησαν στην απόρριψη των σχεδίων αλλά και του Νόμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι βουλευτές αυτοί ξέχασαν ότι πρέπει να υπερασπίζονται τις νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις και όχι να τις αντιστρατεύονται εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα και άνομες επιδιώξεις. Ξέχασαν ακόμα ότι η σημερινή προσωρινή συγκυβέρνηση των τριών Κομμάτων δε νομιμοποιείται να ρυθμίζει άλλα θέματα πλην των γνωστών οικονομικών θεμάτων του μνημονίου και της διεξαγωγής των Εκλογών.
Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας δεν έχουν λησμονήσει τον κίνδυνο περιβαλλοντικής και πολεοδομικής επιβάρυνσης που διέτρεξε η πόλη από τους προηγούμενους σχετικούς νόμους του 2002 και 2003 για το γήπεδο της ΑΕΚ, νόμους και σχέδια που ανέτρεψαν τότε με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως και οι κάτοικοι άλλων πόλεων να ζούμε με όρους ανθρώπινους, όρους που προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μας, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν.

Για την Κίνηση Πολιτών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Α. Βασιλόπουλος, Β. Γεραμάνης, Μ. Καλύβη, Στ. Καζασίδης, Ν. Κασίμης, Λ. Κατσιάπης, Χ. Κρόκου, Κ. Λάσκαρης, Θ. Μάλλιος,  Δ. Μπαμπάκος, Γ. Παπαγιαννοπούλου

Προηγούμενο άρθροΔήμος Φ.Χ.: Στον “αέρα” ο ένας Αντιδήμαρχος ! Ποιος θα είναι ο “Τυχερός” ? Δείτε τον “Καλλικράτη Νο2”
Επόμενο άρθροΔήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το Γήπεδο της Α.Ε.Κ: “Χαιρετίζουμε την νέα Τροπολογία”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.