ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αυτοδιοικητικά Νέα ΔΗΜΑΡ: Ανειλικρινές και με πρωτογενές έλλειμμα το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας...

ΔΗΜΑΡ: Ανειλικρινές και με πρωτογενές έλλειμμα το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας!
Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


Σε κρίσιμη καμπή ο Δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, αβέβαιο το μέλλον των κοινωνικών υπηρεσιών…

 Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ πείρε μέρος στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που συνεδρίασε την Τρίτη 14/2/12. Μετά την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού, το οποίο σημειωτέον δεν είχε δοθεί για διαβούλευση, έγιναν από την ΔΗΜΑΡ οι παρακάτω σύντομες γενικές επισημάνσεις:

• Το περιβάλλον της κρίσης ιδιαίτερα μετά το Μνημόνιο-2 καθιστά την λειτουργία των ΟΤΑ προβληματική και τις θέσεις εργασίας επισφαλείς. Η επιτυχής διεκδίκηση τόσο των θεσμοθετημένων όσο και των παρακρατηθέντων πόρων του παρελθόντος θα δώσει μια ανάσα ζωής στο Δήμο.

• Το σχέδιο προϋπολογισμού του 2012 κρίνεται ανειλικρινές διότι περιλαμβάνει διογκωμένα έσοδα (όπως Λοιπά Τέλη και Δικαιώματα, εισπράξεις προηγούμενων ετών, πρόστιμα κλπ), τα οποία δεν θα εισπραχθούν με συνέπεια ο ισοσκελισμός με τις προβλεπόμενες δαπάνες να είναι πλασματικός. Ταυτόχρονα αποσιωπείται το πραγματικό έλλειμμα.

• Οι πραγματικές εισπράξεις δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες της χρονιάς δημιουργώντας πρωτογενές έλλειμμα. Η αντιμετώπιση του ελλείμματος αυτού έχει πρωταρχική σημασία για την βιωσιμότητα του Δήμου.

• Η χρηματοδότηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού δεν είναι επαρκής και δεν καλύπτει τις ανελαστικές δαπάνες των λειτουργιών αυτών, οι οποίες υλοποιούνται μέσω του Ενιαίου Φορέα, του οποίου το μέλλον με λειψή χρηματοδότηση είναι αβέβαιο.

• Δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες που υπάρχουν για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την εξόφληση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων.

 Η Δημοκρατική Αριστερά Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικότερα όταν δοθεί στη δημοσιότητα προϋπολογισμός του 2012 εγκεκριμένος από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

16/2/2012

Η Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ

Φιλαδέλφειας-ΧαλκηδόναςΚάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!