Γ.Έρτσος:Και χρήματα και μελέτη για γήπεδο στη Φιλαδέλφεια!

0
1662

Το ενδιαφέρον δύο χρηματοπιστωτικών οργανισμών για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια αποκαλύπτει ο πολιτικός μηχανικός, Γεράσιμος Έρτσος σε συνέντευξη του στην Ώρα των Εργαζομένων.

Ο κ. Έρτσος, ο οποίος είχε επιμεληθεί για την ανέγερση της Σκεπαστής, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν φέρει στασιμότητα στο θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και προτείνει την ενασχόληση ατόμων με εμπειρία και γνώση για την υλοποίηση του έργου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γεράσιμου Έρτσου στην «Κιτρινόμαυρη Ώρα των Εργαζομένων»

-Το παρελθόν το γνωρίζουμε. Το γήπεδο, εδώ και μια δεκαετία είναι γκρεμισμένο, αλλά καινούριο ακόμα γήπεδο, δεν έχει χτιστεί. Γιατί;

«Είναι γνωστό ότι η πρόταση και η μελέτη Γρανίτσα είναι αντισυνταγματική και δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλέον. Οι δε διοικήσεις της ΑΕΚ, δεν έχουν συντάξει ακόμα καινούρια».

-Είναι αλήθεια ότι οι ανακοινώσεις και εξαγγελίες που βγαίνουν κατά καιρούς στο πρσκήνιο είναι αναληθείς;

«Δυστυχώς ναι, είναι αλήθεια! Γίνονται περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους, κοροϊδεύοντας βεβαίως και τον κόσμο της ΑΕΚ».

-Τι προτείνετε, δηλαδή, εσείς;

«Ακούστε. Η κατασκευή ενός γηπέδου θεωρείται σοβαρό και μεγάλο έργο. Απαιτείται, λοιπόν, διοικητική, πολεοδομική, μελετητική και οικονομική έρευνα. Οι τομείς αυτοί πρέπει να συνδυαστούν και να αναπτυχθούν από έμπειρη ομάδα ειδικών. Τέτοια ομάδα, τα τελευταία χρόνια, δεν διέθετε η ΑΕΚ, γι’ αυτό δεν έγινε τίποτα».

-Είναι αλήθεια ότι η ανέγερση του νέου γηπέδου αφορά την Ερασιτεχνική και μόνο;

«Αφορά μόνο την Ερασιτεχνική και κανέναν άλλο».

-Ο Δήμος έχει αρμοδιότητα;

«Καμία! Δυστυχώς ο Γρανίτσας, τότε, χρησιμοποίησε τον Δήμο, για να μη αντιδράσει στην αντισυνταγματική πρότασή του».

-Το γραφείο σας έχει συντάξει μελέτη για το γήπεδο;

«Ναι, επίσης έχει συντάξει οικονομοτεχνική μελέτη».

-Έχετε εξασφαλίσει και χρηματοδότηση;

«Δύο ξένοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που έχουμε έρθει σε επαφή, ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν το έργο, χωρίς να ασχοληθούν με τη διοίκηση της ομάδας».

-Δηλαδή;

«Η ΑΕΚ θα συνάψει στεγαστικό δάνειο και τίποτα άλλο. Όπως κάθε ιδιώτης παίρνει στεγαστικό δάνειο για το σπίτι του».

-Αυτά που λέτε τα γνωρίζουν στην ΑΕΚ;

«Τα γνωρίζουν. Είχα και έχω μιλήσει με τους προέδρους Ανατολιωτάκη, Χατζηχρήστο και Μιχαήλ. Πρόσφατα έστειλα μια επιστολή στο παρόν διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτεχνικού σωματείου. Ουδεμία, όμως, απάντηση έλαβα, ουδεμία κίνηση και ουδέν αποτέλεσμα».

-Πως εκτιμάτε την απραξία αυτή;

«Είναι απλό. Οι άνθρωποι δεν μπορούν. Οι δυνατότητές τους είναι περιορισμένες. Δυστυχώς για τον Σύλλογο. Το πάθος τους για την ΑΕΚ φτάνει μέχρι τον αγωνιστικό χώρο και την εξέδρα».

-Τι προτείνετε σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή του γηπέδου;

«Να αντιληφθούν οι κρατούντες την αδυναμία τους. Να τη δεχθούν. Να παραμερίσουν και να αναλάβουν άνθρωποι εγνωσμένης εμπειρίας και γνώσης, που θα μπορέσουν να υλοποιήσουν το τεράστιο αυτό έργο, οι ίδιοι δε να βοηθήσουν σε τομείς που μπορούν να διεκπεραιώσουν».

-Προτείνετε εκλογές;

«Ναι, με προϋπόθεση, όμως, διάθεση συνεργασίας και όχι αντιδικίας και ανταγωνισμών. Η παρούσα κατάσταση διαθέτει τα κουκιά, δηλαδή τις ψήφους και να βοηθήσει τον ερχομό της νέας διοίκησης που θα διαθέτει τη γνώση. Αν δεν γίνει αυτό, ο σύλλογος θα διαλυθεί και η ευθύνη θα είναι δική τους. Πρέπει όλες οι δυνάμεις του Συλλόγου να συνεργαστούν. Είναι ανάγκη. Οι καιροί ου μενετοί».

sport-fm.gr

Προηγούμενο άρθροΚαι νέο, διπλό δικαστικό «μπλόκο» στο χαράτσι της ΔΕΗ!
Επόμενο άρθροΈκρηξη σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια !
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.