Επιστολή προς τον Δήμο του Γεράσιμου Έρτσου σχετικά με την υπόθεση MAVA…

0
390

Υπ’ όψιν: Κυρίας Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων

Ν.Δ της 17/7/1923

Για να αποζημιωθεί ένα κοινόχρηστο πράσινο απαιτούνται να γίνουν οι πιο κάτω ενέργειες σύμφωνα με το πιο πάνω Ν.Δ.:

1.     Σύνταξη Πράξης Προσκυρώσεως και Αναλογισμού

2.     Κύρωση από το Αρμόδιο Όργανο της Πράξης (Πρώην Νομάρχης)

3.     Καθορισμός Προσωρινής Τιμής Μονάδας με Δικαστική Απόφαση

4.     Εκδίκαση των Ενστάσεων εφόσον υποβληθούν

5.     Καθορισμός Οριστικής Τιμής Μονάδος με Δικαστική Απόφαση

6.     Καθορισμός Τιμών Μονάδων των Κτισμάτων εφόσον υπάρχουν

7.     Εκδίκαση Ενστάσεων εφόσον υποβληθούν για τα Κτίσματα

Όταν περαιωθούν όλες οι πιο πάνω Διαδικασίες τότε και μόνο τότε η υπόθεση θεωρείται ώριμη για να εκτελεστεί η Απαλλοτρίωση. Και τούτο διότι τότε και μόνο τότε έχουμε ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη άποψη για το Κόστος της Απαλλοτρίωσης. Γνωρίζουμε δηλαδή τι ποσό θα απαιτηθεί για την Αποζημίωση του συγκεκριμένου Ακινήτου.

Παρατηρήσεις

·         Η άποψη να χρησιμοποιηθούν οι Τρέχουσες Τιμές Μονάδος- οι Αντικειμενικές Τιμές Μονάδος, ως τιμές προς Αποζημίωση είναι και εκτός Νομίμων Διαδικασιών, αλλά και υπόκεινται στο κίνδυνο της Οικονομικής Διαπλοκής του Δήμου με τον Ενδιαφερόμενο.

·         Η άποψη ότι ένα Πολεοδομικό θέμα είναι ώριμο για επίλυση δεν εξαρτάται από τον χρόνο ύπαρξής του αλλά από το κατά πόσο οι Διαδικασίες έχουν προχωρήσει.

MAVA

Ο.Τ. 243α και 243β

Στην υπόθεση MAVA, η μόνη διαδικασία που έχει γίνει, είναι η σύνταξη Πράξης Προσκυρώσεως και Αναλογισμού.

Όλες οι άλλες διαδικασίες που αναφέρονται πιο πάνω, δεν έχουν γίνει ακόμα.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αρ. Γ23514/1112/4-5-81  απόφαση του Υπουργού Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. (ΦΕΚ 302Δ/ 5-6-81) εγκρίθηκε η Τροποποίηση του ρυμοτομικού Σχεδίου <<δι’ εγκρίσεως οδού εντός κοινοχρήστου χώρου>>, η οποία προεβλέπετο περίπου σε προέκταση της οδού Λάρνακος και χώρισε τον κοινόχρηστο χώρο σε δύο τμήματα, τα ΟΤ 243α και 243β.

Επί της τροποποίησης αυτής, δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια ως όφειλε να γίνει και βεβαίως δεν έχει γίνει η διάνοιξή της, ως οφείλει να κάνει ο Δήμος.

Ενώ λοιπόν υπάρχουν αυτές οι Διοικητικές και Πολεοδομικές εκκρεμότητες, τίθεται από τον Δήμο (κακώς) θέμα Άρσης Απαλλοτρίωσης του χώρου και κακώς – κάκιστα η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου απάντησε στο  Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. ότι :

Η δαπάνη απαλλοτρίωσης με βάση τις τρέχουσες τιμές αντικειμενικής αξίας, υπερβαίνει κατά πολύ τις Δυνατότητες του Δήμου και είναι εκτός κλίμακας των οικονομικών δεδομένων μας. Για τους ίδιους παραπάνω λόγους η αξία του ακινήτου, με βάση τις τρέχουσες αντικειμενικές τιμές είναι εκτός δανειοληπτικής δυνατότητας του Δήμου.

Ενώ η σωστή απάντηση είναι:

Επειδή δεν έχουνε τελειώσει οι Νόμιμες Διαδικασίες για την εκτίμηση και αποζημίωση της αξίας του Κοινοχρήστου Χώρου, ο Δήμος επιφυλάσσεται να απαντήσει εάν και όποτε τελειώσουν αυτές. Τις διαδικασίες αυτές οφείλει να τις τρέξει ο ενδιαφερόμενος.

Κατά πάγια Νομολογία και αποφάσεων του Σ.τ.Ε. δεν συγχωρείται η μείωση κοινοχρήστων χώρων σε περίπτωση δε τροποποίησης πρέπει στην ίδια περιοχή να καθορίζεται νέος κοινόχρηστος χώρος ίσου Εμβαδού.

  Γεράσιμος Έρτσος

Προηγούμενο άρθροΧάνονται όργανα και Ζωές λόγω έλλειψης μονάδων μεταμόσχευσης…!
Επόμενο άρθρο“Πολιτιστική Αναγέννηση: Προσεχείς Δραστηριότητες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.