Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: Δείτε ΟΛΕΣ τις προτάσεις κατά του «χαρατσιού» της ΔΕΗ !

0
793

Δείτε παρακάτω όλες τις προτάσεις  που έκαναν φορείς της Πόλης μας , σχετικά με το θέμα του έκτακτου τέλους επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., το οποίο θα συζητηθεί στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ( Fx-news.gr 8.30μμ Live με εικόνα & ήχο)  από το  Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας:

 ♦Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

4 Νοεμβρίου 2011

Όσον αφορά τις εισηγήσεις των όσων διάφοροι φορείς όπως Ο.Τ.Α., Σύλλογοι Καταναλωτών, Σύλλογοι Ιδιοκτητών Ακινήτων ή Ενοικιαστών, προτείνουν στους καταναλωτές να καταθέτουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εισηγήθηκε και απηύθυνε σχετική εισήγηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ΝΑ ΜΗΝ δέχεται πληρωμές για λογαριασμό  της ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος στα ακίνητα.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να  διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.

 Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την αποστολή λογαριασμών με το τέλος ακινήτων, το οποίο για το 2011 θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Στους λογαριασμούς περιλαμβάνεται μήνυμα που αναφέρει ότι σύμφωνα με το Ν. 4021/2011 η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος. Η αποστολή των φουσκωμένων λογαριασμών με το χαράτσι έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι πολίτες αδυνατούν να το πληρώσουν.

Ως σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι σύμφωνα  με την ομόφωνη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΝΣΚ(435/18-10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική-διοικητική διαφορά».

 

 Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της», προσθέτει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αναφέρεται ακόμα ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσον η οφειλή είναι νόμιμη, θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Με βάση τις ανωτέρω διαπιστώσεις, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, κα Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, πήρε την πρωτοβουλία, αντί ο Δήμος να συλλέγει έγγραφα και να υποδεικνύει λαθεμένες νομικές επιλογές, βάζοντας σε κίνδυνο και περιπέτειες τους πολίτες του Δήμου μας, προτίθεται να συνεννοηθεί με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος έχει καταθέσει ήδη προσφυγή εναντίον της επιβολής Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, προκειμένου να παρέμβει υπέρ της προσφυγής αυτής στη δικάσιμο που έχει οριστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ»

Νέα Φιλαδέλφεια 4/11/2011

Προτείνουμε:

1. Ενημέρωση όλων των κατοίκων – δημοτών με έντυπα, ανακοινώσεις στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για την πρόθεση του Δήμου να στηρίξει την μη καταβολή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

2. Επειδή η καταβολή του αντίτιμου του λογαριασμού της ΔΕΗ, αφαιρουμένου του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατ’ ουσίαν απαγορεύθηκε από την κυβέρνηση και τους ελεγχόμενους από αυτήν μηχανισμούς, η μόνη διαδικασία που μπορούμε να εισηγηθούμε είναι αυτή που εφαρμόζει ο γειτονικός μας Δήμος της Νέας Ιωνίας.

   Γίνεται κατανοητό ότι η διαδικασία αυτή εμπεριέχει νομικούς κινδύνους, για την δημοτική αρχή, αλλά αλίμονο αν δεν έχουμε το θάρρος να τους αντιμετωπίσουμε. Όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ εγκαθίδρυε την Ελεύθερη Ραδιοφωνία το 1987 ως Δήμαρχος Αθηναίων και όταν ο Σάββας Σταματιάδης έκανε κατάληψη και διαμόρφωση της πλατείας στη συνοικία Ειρήνης (Κάκκαβα) λειτουργούσαν έξω από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Οι ενέργειες τους όμως αυτές είχαν σκοπό την προστασία της δημοκρατικής έκφρασης αφενός και του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου αφετέρου.

Εμείς λοιπόν έχουμε αυτήν την Αυτοδιοικητική αντίληψη και είμαστε πρόθυμοι να προασπίσουμε τα λαïκά συμφέροντα, που τόσο βάναυσα πλήττονται σήμερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί ως εκπροσώπους των πολιτών του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα να ακολουθηθούν οι εξής ενέργειες :

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)

           1. Πάμε στο ΑΤΜ με τον λογαριασμό ή με τον δωδεκαψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

          2. Βάζουμε την κάρτα, επιλέγουμε :

  α) Άλλες συναλλαγές

β) Πληρωμές ΔΕΚΟ

γ) ΔΕΗ

         3. Πληκτρολογούμε τον δωδεκαψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.

        4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο «χαράτσι» (Αναγράφεται πάνω δεξιά ως ΕΕΤΗΔΕ).

        5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.

        6. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητα μας ερχόμαστε στο Δήμο.

  3. Στη συνέχεια ο Δήμος συντάσσει εξώδικο προς την ΔΕΗ το οποίο υπογράφουν οι ενδιαφερόμενοι δημότες-κάτοικοι χωρίς να αναφέρεται όνομα δικηγόρου με το οποίο ενημερώνει την ΔΕΗ για την εξόφληση του λογαριασμού και την καλεί να αποφύγει την οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια διακοπής ρεύματος λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας. Το εξώδικο για την αποφυγή περιττών εξόδων προτείνουμε να συντάσσεται ανά 100 άτομα.

4. Στην περίπτωση που η ΔΕΗ παρά την εξώδικη προειδοποίηση της προχωρήσει στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Δήμος με τους ηλεκτρολόγους που διαθέτει θα προβαίνει στην άμεση επανασύνδεση του, αναλαμβάνοντας η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο την ευθύνη για την εντολή που θα δωθεί στο προσωπικό του Δήμου με «εντέλεσθαι». Εννοείται ότι σχετική απόφαση θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο θα καλύψει την Δήμαρχο και θα έχει συνυπευθυνότητα για να «καλύψει» τις ενέργειες αυτές.

Εμείς ως Δημοτική Παράταξη αναλαμβάνουμε πλήρως που μας αναλογούν εάν εγκριθεί η πρόταση μας, γιατί αντιλαμβανόμαστε το καθήκον μας απέναντι στο λαό της πόλης μας.

♦«Ομάδα κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας»

7 Νοεμβρίου 2011

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, ανταποκρινόμενοι στην προτροπή σας για την συμμετοχή και των Πολιτών στην κατάθεση προτάσεων για την μη καταβολή του χαρατσιού, ερχόμαστε  να καταθέσουμε και την δική μας.

 

Η πολιτική, οικονομική, κοινωνική, ηθική, πολιτιστική κατάσταση της Χώρας και των πολιτών της, βρίσκεται σε χέρια «ηγετών», που από την μία, έχουν κηρύξει «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ» που την επενδύουν με νόμους και από την άλλη, την όποια μορφή αντίδρασης, την κηρύσσουν «ΠΑΡΑΝΟΜΗ,  ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ  Ή  ΚΑΙ  ΤΑ ΔΥΟ», πάλι με νόμους

Το παράδειγμα του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι άξιο μίμησης και δίνει ελπίδα λύσης στην άρνηση αλλά και στην αδυναμία πληρωμής του χαρατσιού.

Δεν είναι όμως αρκετό για αυτούς τους συμπολίτες μας, που δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα.

Γι αυτούς λοιπόν, προτείνουμε :

Έναν Δήμο που να αποτελείται πλέον από εθελοντή και όχι έμμισθο Πρόεδρο του Δ.Σ.. Εθελοντές και όχι έμμισθους Αντιδημάρχους. Δήμαρχο με μισή αντιμισθία. Δήμαρχο που δεν επιδιώκει αύξηση της αποζημίωσης των πολλών συνεργατών, αλλά μείωση του αριθμού των και της αποζημίωσής των. Δήμο που δεν χρηματοδοτεί κινητή τηλεφωνία. Έναν Δήμο που τα εκλεγμένα μέλη του προσφέρουν και  ανταλλάσουν τις υπηρεσίες τους όχι με χρήματα, αλλά με αναγνώριση.

Το ποσό, ακολουθώντας την πρότασή μας, είναι μεγάλο και αν υπολογίσει κανείς ως μέση μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικού τα 40 ευρώ, τότε αυτό, θα διασφαλίζεται για 450 οικογένειες, τουλάχιστον.

 Σας ζητούμε να σταθείτε γενναία απέναντι «νόμιμη» παρανομία των Ελλαδέμπορων  και αλληλέγγυοι στον πολίτη.

 Η ομάδα κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας,

 

♦«Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας»

07-11-11

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, του Πολυνομοσχεδίου!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Κυβέρνηση, Τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε, ΕΚΤ).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι, μπορούμε να νικήσουμε!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ!

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στον λογαριασμό της ΔΕΗ έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς, το οποίο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και το βασικότερο ΑΔΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ δηλαδή το ρεύμα που καταναλώνετε + χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

1ο Βήμα: Πηγαίνετε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (σελ. 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

2ο Βήμα: Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι’ εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσό πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα για το ρεύμα που καταναλώσατε + χρεώσεις προς τρίτους (αφαιρείται δηλαδή το ποσό της έκτακτης εισφοράς). Παίρνετε την απόδειξή σας κι’ έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη προς τη ΔΕΗ οφειλή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής».
Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.
Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή)  κάνετε το εξής:

α)  επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι

β)  του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις ρεύματος + τρίτων, του λογαριασμού. Εξοφλείτε το λογαριασμό όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 1ο, 2ο Βήμα) και ζητάτε από τον ενοικιαστή να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τo δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, έτσι ώστε οι δημότες να μην πληρώσουν τα ΑΔΙΚΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Το ψήφισμα αυτό κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη 2 Νοέμβρη

«Δύναμης Πολιτών»

8/11/11

Συμπολίτες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας,

στο προηγούμενο ΔΣ του Δήμου μας, και ύστερα από πρόταση της Δύναμης Πολιτών για τα χαράτσια, και παρέμβαση συμπολιτών μας, ψηφίστηκε καταρχήν και ομόφωνα η δέσμευση του Δήμου μας να αναλάβει πρωτοβουλίες για να οργανώσει την αλληλεγγύη του Δήμου στους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τα άδικα χαράτσια. Παράλληλα, υπήρξε η δέσμευση να συζητηθεί το θέμα του χαρατσιού στο ΔΣ της Τετάρτης 9 Νοέμβρη ως μοναδικό θέμα. Με έκπληξή μας όμως είδαμε τη Δήμαρχο να δημοσιεύει χθες ανακοίνωση, με την οποία στην ουσία προσπαθεί να υπαναχωρήσει από την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ.

Ως Δύναμη Πολιτών καταθέτουμε την πρότασή μας για το θέμα για το ΔΣ της Τετάρτης 9 Νοέμβρη.

Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ( ακίνητα, ενέργεια, υποδομές) πραγματοποιείται με συνοπτικές διαδικασίες. Χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στη σφαγή της απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων τύπου «εργασιακής εφεδρείας», ενώ η ανεργία καλπάζει και οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι καθημερινή ρουτίνα.

Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, εισοδήματα φορολογούνται για δεύτερη και ίσως τρίτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες αλλά πενταετούς διάρκειας και τερατώδη τέλη σε ακίνητα που εισπράττονται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η άντληση και των τελευταίων αποθεμάτων των λαϊκών αποταμιεύσεων, για να πληρωθούν μέσω των τελών οι διεθνείς τοκογλύφοι, οδηγεί σε εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού μας, ενώ πλήττει καίρια τα οικονομικά των ΟΤΑ και τη δυνατότητά τους να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Φτάνει πια.    Χρειάζεται να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος.

Χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, προβάλλει επιτακτική η ανάπτυξη ενός πολύμορφου, μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

Ως Δήμος στηρίζουμε, συμμετέχουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε δράση που έχει στόχο την άρνηση πληρωμής των κάθε είδους χαρατσιών που επιβάλλει κυβέρνηση – τρόικα. Ο Δήμος προχωρά στη δημιουργία μηχανισμού πολτικής και νομικής υπεράσπισης όλων των Δημοτών που θα αρνηθούν να πληρώσουν.

Αυτοί οι Δημότες μπορούν να  πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ σε τραπεζικό ΑΤΜ, αφαιρώντας το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του Δήμου θα γίνει ενημέρωση της ΔΕΗ ότι έχει εξοφληθεί ο λογαριασμός. Αν η ΔΕΗ παρά ταύτα προχωρήσει στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ο Δήμος με τους δικούς του ηλεκτρολόγους θα προβαίνει στην άμεση επανασύνδεσή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την εντολή που θα δοθεί στο προσωπικό του Δήμου. Προτείνουμε γι’ αυτό το σκοπό την εκλογή Διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διαχείριση του όλου ζητήματος.

Για τη Δύναμη Πολιτών,
Θανάσης Μάλλιος

ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

8/11/11

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σήμερα οι συνδημότες μας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης των μνημονίων ενάντια στα εισοδήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Νέοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, και ενώ ήδη έχουν πληρώσει πολύ βαριά το κόστος της κρίσης,  βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα ληστρική φοροεπιδρομή, δήθεν για τη σωτηρία της πατρίδας. Ήδη οι συνδημότες μας καλούνται να πληρώσουν και το νέο χαράτσι για τα σπίτια (επονομαζόμενο ως Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση των μνημονίων, των τραπεζιτών και των ντόπιων και ξένων συμφερόντων σπρώχνει αδίστακτα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οδηγεί χιλιάδες μικροβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και πολλούς νέους στην ξενιτιά. Την ίδια στιγμή, ανερυθρίαστα, υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώσουν το χαράτσι για την κατοικία, επισείοντας το μπαμπούλα της διακοπής ρεύματος σε όσους αδυνατούν ή αρνούνται να το πληρώσουν, βάζοντας σε εφαρμογή τον αντισυνταγματικό νόμο Ν.4021/2011, που αντίκειται ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Μεταβάλλουν έτσι ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, σε εργαλείο για έναν ξεδιάντροπο εκβιασμό, απέναντι όχι μόνο σε όσους αρνούνται ή δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά και στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, άπορους κ.α).

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των ευθυνών μας απέναντι στους συνδημότες μας, καθώς και την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία που βιώνει η πλειοψηφία του λαού μας, έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να σταθούμε δίπλα τους. Σε έναν αγώνα που ξεκινά από την αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων, μέχρι και την ανατροπή της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών πολιτικών. Γι’ αυτό και προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκρουση αυτής της ληστρικής φοροεπιδρομής ενάντια στους πολίτες του Δήμου μας, αναλαμβάνοντας την πολιτική και νομική ευθύνη για όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Να συμπαραταχθεί και να συντονίσει της ενέργειές του με το αυτοδιοικητικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με άξονα τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Περιστερίου και Ιλίου.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς πετρέλαιο θέρμανσης τα σχολεία της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας…!
Επόμενο άρθροΕπεισοδιακή η συνεδρίαση του Δ.Σ. για το “ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ”: Δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ και ΟΛΗ την συνεδρίαση σε μαγνητοσκόπηση…! (Από την Live μετάδοση του Fx-news.gr) !
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.