Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

“Τοπική Αγορά “: Μία λύση για την κρίση στην Πόλη μας..!

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την Χώρα μας και φυσικά εξαίρεση από αυτήν δεν θα μπορούσε να ήταν η τοπική αγορά της Πόλης μας.

Αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας από τα καταστήματα που κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, τόσο στην περιοχή μας όσο και σε ολόκληρη την Χώρα!

Σε μία χρονική περίοδο που οι επιχειρήσεις της πόλης μας στενάζουν από το δυσβάστακτο βάρος των εξόδων τα χαράτσια(περαιώσεις, εφορία, ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΟΑΕΕ κ.α.) και την τραγική πτώση του τζίρου.

Θα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την τοπική μας αγορά, γιατί έτσι στηρίζουμε και εμάς τους ίδιους.

Εμείς προτείνουμε κάποια μέτρα που και άλλοι Δήμοι της Αττικής έχουν εφαρμόσει:

-Τη στήριξη  από τον Δήμο καμπάνιας στήριξης της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας .

(Αυτό μπορεί να γίνει και με έσοδα του συλλόγου από εκδηλώσεις κλπ)

-Την πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τρία χρόνια για τις νέες επιχειρήσεις που θα έχουν ως έδρα την πόλη μας, στο πλαίσιο της στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.

-Έκδοση «Εκπτωτικής Κάρτας-Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (με δικαιούχους συνταξιούχους του ΟΓΑ, δικαιούχους ΕΚΑΣ, απόρους της Πρόνοιας, τρίτεκνες-πολύτεκνες-μονογονεϊκές , ΑΜΕΑ, ανέργους) με εκπτώσεις ή  προσιτές τιμές στα καταστήματα της περιοχής μας.

Από πού μπορούν να εξοικονομηθούν άμεσα πόροι για τα παραπάνω?

Ενεργοποίηση του μηχανισμού είσπραξης τελών, κυρίως από όλους όσοι αποκομίζουν κέρδη από την πόλη και οφείλουν τεράστια ποσά που επί σειρά ετών δεν αποδίδονται.

Ειδικό Ταμείο Στήριξης Τοπικής αγοράς .Οι πηγές χρηματοδότησης θα προέλθουν πρωτίστως από τη μείωση κατά 30% των μισθών ή αντιμισθιών και των εξόδων παράστασης των: Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων, Αντιπρόεδρων, μελών των Νομικών Προσώπων του Δήμου και Δημοτικών συμβούλων(παράσταση Δ.Σ.)

Επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας και του κόστους των εορταστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, παρελάσεων κ.ά.

-Συντήρηση των δημοτικών ακίνητων από το Δήμο και όχι με αναθέσεις.

-Ενεργοποίησητου Συλλόγου της ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ της περιοχής, ο οποίος μέσω εκδηλώσεων, συνδρομών κλπ.

 

Όλα τα παραπάνω που αναφέραμε είναι κάποιες ιδέες-προτάσεις που και άλλοι Δήμοι της Χώρας μας έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν με επιτυχία.Θέληση να υπάρχει και πρωτοβουλία έτσι ώστε η Τοπική μας αγορά να μπορέσει να αντέξει την μεγάλη οικονομική κρίση που μας βασανίζει όλους!


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!