“Δανειακή σύμβαση” : Δείτε τι ακριβώς είναι και τις επιπτώσεις της…

0
347

Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, οι ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν σε δύο διαδοχικές άτυπες συνόδους κορυφής: στην πρώτη συμμετείχαν οι ηγέτες όλων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη δεύτερη μόνον οι 17 ηγέτες της Ευρωζώνης.

Η σύνοδος των 27 περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω από το λεγόμενο «τραπεζικό πακέτο», δηλαδή τις μεθόδους αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, μέσω της διασφάλισης επαρκούς ρευστότητας για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και, κυρίως, της αποκατάστασης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζικών ιδρυμάτων, ενώ η σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης αντιμετώπισε μια σειρά από ζητήματα σχετικά με:

-την στήριξη της Ελλάδας,

    -την κατάσταση των υπόλοιπων επισφαλών οικονομιών της Ευρωζώνης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία),

    -την περαιτέρω διεύρυνση των δυνατοτήτων δράσεως του προσωρινού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF) και

    -την αναμόρφωση του θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της οικονομικής ένωσης σε αναλογία με τη νομισματική.

Στις παραγράφους που ακολουθούν καταγράφονται οι βασικές παράμετροι, τα κενά και οι χρόνοι υλοποίησης καθ’ ενός από τα πέντε κεφάλαια των συζητήσεων των συνόδων…

Κάντε Κλικ ΕΔΩ για να δείτε την πλήρη ανάλυση του Χρήστου Χατζηεμμανουήλ.

 by newpost

Προηγούμενο άρθροΜοζαμβίκη :Τα παιδιά της μας μαθαίνουν να ζούμε (video)
Επόμενο άρθροΖέτα Θεοδωροπούλου-Άννα Διαμαντοπούλου : Το δίδυμο της…Φωτιάς !
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.