Δ.Τ.: Απάντηση Δήμου Φιλ-Χαλ, σχετικά με την οικονομική διαχείρηση

0
366

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Προς απάντηση όσων αφήνουν αιχμές σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Διοίκησης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και συγκεκριμένα για τις μέχρι τώρα πληρωμές προμηθευτών, με πρόσφατο παράδειγμα την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τη μέχρι τώρα διαχείρισή μας.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτικές πληρωμές μας ανέρχονται στο ποσό του € 1.927.000.

Από τις συνολικές πληρωμές, το €1.172.000 αφορούν, την αποπληρωμή υποχρεωτικών-βασικών για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου μας, οφειλών, όπως:

  • Καύσιμα για τα δημοτικά οχήματα,
  • Μισθώματα Κτιρίων,
  • Leasing οχημάτων καθαριότητας,
  • Μισθοί υπαλλήλων
  • Συμβάσεις έργου παρελθόντων ετών,
  • Προμήθεια γάλακτος για τους υπαλλήλους,
  • Επιχορηγήσεις νομικών προσώπων για την αποπληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων
  • Μίσθωση λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών του Α’ Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας «Σπαθάρης».

Τα €687.000 αφορούν αποπληρωμή ειδικευμένων δαπανών, όπως λογαριασμοί έργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ και ΣΑΤΑ έργων, δαπάνες για τη λειτουργική ενοποίηση των 2 πρώην Δήμων κλπ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά την αποπληρωμή διαφόρων αναγκαίων συντηρήσεων όπως ανελκυστήρων, φωτοτυπικών μηχανημάτων και κλιματιστικών, που είναι απαραίτητες για την καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι μισθοί όλων των υπαλλήλων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος έχουν καταβληθεί στο ακέραιο, το οποίο και επιβεβαίωσε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου μας, σε ερώτηση που της τέθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή, όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αρκετοί Δήμοι αντιμετωπίζουν σχετικά με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.

Το μοναδικό γεγονός, για το οποίο δεν είμαστε ευχαριστημένοι και εργαζόμαστε καθημερινά για την επίλυσή του, αποτελεί η μη καταβολή των μισθών των υπαλλήλων της Κοινωφελούς Επιχείρησης από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, κυρίως λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και εμποδίων από την κεντρική διοίκηση.

Η Φιλοσοφία μας σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Δήμου, βασίζεται στη διαφάνεια και στην περιστολή των περιττών δαπανών, γεγονός το οποίο αποδεικνύουμε στην πράξη με τη μέχρι τώρα διαχείρισή μας.

 

Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη το 21ο Δημοτικό συμβούλιο. Δείτε τα θέματα:
Επόμενο άρθροΙνδός 120 χρονών ξαναπαντρεύτηκε…!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.