Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 - 9:26 πμ

18ο Δημοτικό συμβούλιο: Το χρονικό μιας προεξαγγελθείσης Αναβολής…!

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

Τρεις περίπου ώρες χρειάστηκε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας για να αποφασίσει να….ευχηθεί καλό χειμώνα !

(Δείτε ΕΔΩ σε μαγνητοσκόπηση την Live (εικόνα & ήχο) μετάδοση του 18ου Δημοτικού συμβουλίου από το Π.Π.Ι.Ε.Δ)

Γιατί αυτό ήταν το μόνο στο οποίο κατέληξε ομόφωνα, τουλάχιστον στο πρώτο από τα δύο θέματα που συζητήθηκαν, την έγκριση  των όρων του δανείου για το οποίο έχει υποβληθεί αίτηση.

         Η απουσία των κ. κ. Λ. Γεωργαμλή  και Ρ. Κοσμά, οι οποίοι μαζί με τον κ. Κόντο είναι τα μέλη της αντιπολίτευσης που αναμενόταν ότι θα υπερψήφιζαν την έγκριση, είχε ουσιαστικά προκαθορίσει την αναβολή της απόφασης…

…Χρειαζόταν μόνο ένα εύσχημο πρόσχημα στον Πρόεδρο.

Και του το παρείχε –υποτίθεται-η σχετική ένταση που δημιουργήθηκε 2-3 φορές, όταν ο κ. Χ. Τομπούλογλου εξέφρασε τη δικαιολογημένη-αν και ίσως υπερβολικά εκφρασμένη-αγανάκτησή του για την παράνομη προσπάθεια της συμπολίτευσης να εγκριθούν οι όροι του δανείου «δια περιφοράς» του εγγράφου εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

          Καθώς οι κ.κ. Τομπούλογλου, Βαλασάς και Μάλλιος δήλωσαν από την αρχή ότι θα καταψηφίσουν την έγκριση και επειδή για τη συγκεκριμένη απόφαση χρειάζεται πλειοψηφία 2|3, δηλ.22 τουλάχιστον ψήφοι, τα…κουκιά δεν έβγαιναν.

Έτσι ο κ. Γρετζελιάς πρότεινε με ευγένεια να αναβληθεί η έγκριση για το επόμενο Δ.Σ., όπου θα (;) υπάρχει περισσότερη ηρεμία!

Μάλιστα διαπίστωσε ότι από την αντιπολίτευση απουσιάζει η….αυτοδιοικητική παιδεία…

Ύμνο σ’ αυτήν, λοιπόν, την παιδεία αποτέλεσε και η ατάκα του, λίγο αργότερα, κατά την (αναμενόμενη ως προς το αποτέλεσμά της ) ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία για την εκλογή δύο συμβούλων εκπροσώπων στην Περιφέρεια:

« Όσοι θέλουν να ψηφίσουν λευκό ας ζητήσουν λευκό ψηφοδέλτιο.»!!!

          Καλό χειμώνα, λοιπόν,και στον κ. Πρόεδρο.

Μόνο, μέχρι το επόμενο Συμβούλιο ας προσέχει την υγεία όλων των συμβούλων, γιατί θα είναι Σεπτέμβριος και θα αρχίσουν οι…ιώσεις…

Δήμητρα Γ. Νικολοπούλου