ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Άσκηση διάσωσης των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ν. Φιλαδέλφειας

Άσκηση διάσωσης των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ν. ΦιλαδέλφειαςΤην Τρίτη 19/7, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ σε συνεργασία με την RSF HellasΕθελοντική Ομάδα Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης με έδρα το Μοσχάτο, διοργάνωσαν από κοινού άσκηση – εκπαίδευση διάσωσης από σεισμό.

 

Η κινητοποίηση αποτελούσε μέρος της 3ήμερης Διεθνούς Άσκησης Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης, την οποία διοργάνωσαν και συντόνισαν η Γαλλική FNRASEC  και η Γαλλική RSF και συμμετείχαν σε αυτήν Eθελοντικές Ομάδες από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ωκεανία.

 

Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε σεισμό με επίκεντρο την γαλλική πόλη Dax, που είχε επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Συνεπεία αυτού, σημειώθηκε μερική κατάρρευση του κτιρίου που στεγάζει τα 8ο και 9ο Δημ. Σχολεία ΝΦ και  εγκλωβισμός τριών ατόμων.

 

Έγινε χρήση του εξοπλισμού των Εθελοντών Φιλαδέλφειας και χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές Α΄ Βοηθειών και διάσωσης, το δε σενάριο ήταν ζωντανό με επιπρόσθετα στοιχεία που το μετέβαλαν διαρκώς, επιτρέποντας στους Εθελοντές να προσαρμόζονται αντίστοιχα.

 

Την Άσκηση παρακολούθησε παρατηρητής των Γάλλων διοργανωτών, ο οποίος θα αξιολογήσει τους Εθελοντές για την επιχείρηση διάσωσης.

 

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας ευχαριστούν τους:

1. Δ/ντρια του 8ου Δημ. Σχολείου κα Καμινιώτη Μαρία για την παραχώρησή του

2. κ. Λιούνη Λυκούργο για την ασυρματική υποστήριξη που μας παρείχε σε όλη την διάρκεια της άσκησης

3. τον Πυροσβέστη κ. Ομούρλογλου Δημήτρη που μετείχε ενεργά στην διάσωση.

4. τους Εθελοντές, που βοήθησαν στην εκτέλεση του σεναρίου

5. τους Εθελοντές της RSF Hellas που πήραν ενεργό μέρος στο σενάριο της άσκησης.Διαβάστε on line την εφημερίδα Fx-news (Μάιος 2019):

Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένο το ad block και δεν εμφανίζεται κάντε ΚΛΙΚ⇒ ΕΔΩ