Fx-magazine ΑΠΟΨΕΙΣ Χόρεψαν «αγκαλιασμένοι», Γαϊτανά και Τομπούλογλου για τα «παιδιά» της λέσχης Παιγνιοθήκης...

Χόρεψαν «αγκαλιασμένοι», Γαϊτανά και Τομπούλογλου για τα «παιδιά» της λέσχης Παιγνιοθήκης ΑμΕΑ του Δήμου..!Παιδιά…παιδιά…παιδιά…!

Μια λέξη συνυφασμένη με όλους μας , γιατί όλοι μας ήμασταν κάποτε παιδιά.

Και όλοι μας θα θέλαμε να γυρνάγαμε πίσω τον χρόνο και να ξαναγινόμασταν παιδιά…

Όλοι μας θα θέλαμε να νιώσουμε πάλι την ανεμελιά , την παιδική αθώα χαρά , το παιχνίδι ,τον χορό ,το «παιδί» …! Φευ..!

Τα «παιδιά» με «ειδικές ανάγκες» δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Γεννηθήκαν παιδιά και θα ζήσουν για πάντα παιδιά.

«Κατάρα» ή «Χάρισμα» ? Μάλλον το δεύτερο, στις εποχές που ζούμε..!

Γιατί κάποιοι από εμάς τους  «φυσιολογικούς»,  που δεν έχουμε το «πρόβλημα» των παιδιών της παιγνιοθήκης Α.μ.Ε.Α. του Δήμου,  ζούνε σε έναν ιδιοτελή εγωιστικό μικρόκοσμο , χωρίς αξίες , χωρίς ιδανικά, χωρίς αγάπη, χωρίς πραγματικούς φίλους, με μοναδικό μέλημα  το χρήμα και την «δόξα» με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο…!

Άλλωστε αυτός είναι ένας από του κυριότερους λόγους που η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε….

Στην ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση της ‘Λέσχης Παιγνιοθήκης  Α.μ.Ε.Α.’ του Δήμου, που έγινε την Τρίτη το απόγευμα στην λέσχη τους  , τα «παιδιά», μας έδειξαν τον δρόμο.

Τον δρόμο της αγάπης , της ζωντάνιας , της ανιδιοτέλειας . Τα πραγματικά φιλαράκια της λέσχης  ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους, με τα τραγούδια τους , την χαρά τους και τον χορό τους .

Τα «παιδιά» με ειδικές ανάγκες κατάφεραν να ξεσηκώσουν την  Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη , τον Χάρη Τομπούλογλου, την Βάσω Αγαγιώτου, τον Χρήστο Κοπελούσο, τον Μπάμπη Μπόβο, τον Πέτρο Λαζαρίδη, τον Χρήστο Δημακόπουλο , να τους κάνουν να ξεχάσουν τις θέσεις τους στην Δημοτική μας αρχή , τις διαφωνίες τους , τα πολιτικά τους μικροσυμφέροντα και να χορέψουν αληθινά, όλοι μαζί  ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ…σαν «παιδιά»..!

Νιώθουμε υποχρεωμένοι στα «παιδιά»  να αναφέρουμε τα  Θεμελιώδη  Δικαιώματα τους , σύμφωνα με την Ε.Ε. :

«To άρθρο 26 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να επωφελούνται από μέτρα που προορίζονται για την εξασφάλιση της αυτονομίας τους, της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ένταξης και της συμμετοχής τους στη ζωή της κοινότητας. Τα άτομα με αναπηρία αντιπροσωπεύουν σήμερα πάνω από το 15% του πληθυσμού της ΕΕ.

Τα άτομα με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες της Ευρώπης. Για να μπορούν τα άτομα αυτά να ασκούν τα δικαιώματά τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Βασικός στόχος θα πρέπει να είναι τα άτομα αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται στο ρόλο και τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες, να έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιλογής και να ρυθμίζουν τη ζωή τους όπως τα άτομα χωρίς αναπηρία. Οι σχετικές δράσεις πρέπει να στοχεύουν στη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της κοινωνικής ένταξης επί ίσοις όροις με τους άλλους. Στο πλαίσιο αυτό, η παροχή μακροχρόνιας φροντίδας και στήριξης αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι: η αποζημίωση λόγω αναπηρίας, η αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη, η ελαχιστοποίηση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της αναπηρίας και οι ανισότητες στο χώρο της υγείας. Επιπλέον, η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού, η εξάλειψη των διαφόρων εμποδίων, η διευκόλυνση των μετακινήσεων και η αξιοποίηση της τεχνολογίας των πληροφοριών αποτελούν σημαντικότατους στόχους στον τομέα αυτόν.»Διαβάστε on line την εφημερίδα Fx-news (Μάιος 2019):

Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένο το ad block και δεν εμφανίζεται κάντε ΚΛΙΚ⇒ ΕΔΩ