ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ» στην 11η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Φιλ-Χαλ..!

«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ» στην 11η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Φιλ-Χαλ..!Το πρωτοφανές 33ο θέμα ημερήσιας διάταξης του 11ου Δημοτ. Συμβουλίου ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης της αντιπολίτευσης και των  Χ.Τομπούλογλου και του πρ.Δημάρχου ,Στ.Κόντου για την απροσχημάτιστα αυταρχική ,αυθαίρετη και παράτυπη συμπεριφορά του προέδρου ,Π. Γρετζελιά σε όλη τη διάρκεια και αυτής της συνεδρίασης!

 

Η στάση μάλιστα του προέδρου  οδήγησε σύσσωμη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενη! Την ακολούθησαν και  όλοι σχεδόν οι παριστάμενοι πολίτες ,εκδηλώνοντας με ένταση την αντίδρασή τους στον απαράδεκτο –αλλά όχι και πρωτόγνωρο-“γρετζελισμό”….

 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Χ. Τομπούλογλου είχε ζητήσει από το προεδρείο να συζητηθεί πρώτο το εν λόγω θέμα ,καθώς κατηγόρησε τον πρόεδρο για παραποίηση των πρακτικών του προηγούμενου Δ.Σ. για τη σχετική του απόφαση. Πρόκειται για την ακύρωση  προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας ( 13-12-2010 ) σχετικά με τη λειτουργία οίκων ανοχής .

 

Η ακύρωση φέρεται κατά τα επίσημα πρακτικά να ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία , ενώ το αντίθετο γράφεται στα πρόχειρα υπογεγραμμένα πρακτικά!

Άλλωστε όλοι οι παριστάμενοι και οι εκπρόσωποι του τύπου παρακολουθήσαμε την ψηφοφορία κατά τη 10η Συνεδρίαση και διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία καταψήφισε την ακύρωση….

 

Έτσι κατόπιν αιτήματος του Γραμματέα ,κ. Πλάτανου τέθηκε στην ημερήσια διάταξη του 11ου Δ.Σ. η «ορθή επαναληπτική δημόσια ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας που έγινε στη συνεδρίαση της 17 Μαίου 2011 επί της υπ.αριθμ.109\2011 Αποφάσεως του Δ.Σ. και διόρθωση των τηρουμένων πρόχειρων πρακτικών στο σχετικό Βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ.»!

 

Ενώ ακόμη και η παραπάνω διατύπωση δηλώνει κωμικοτραγικότητα , ο πρόεδρος δε δέχτηκε το αίτημα να συζητηθεί το θέμα πρώτο. Αντίθετα κατά  την εισήγησή του , όταν τέθηκε γύρω στα… μεσάνυχτα , ανάγνωσε ένα μακροσκελές «διορθωτικό κείμενο» αριθμητικής αλχημείας ,όπου προσπάθησε να …αποκαταστήσει τη …δυσθεώρητη αλήθεια….

 

«Εδώ παπάς, εκεί παπάς…» σχολίασε  ο αντιπρόεδρος Χ.Κοπελούζος ,ενώ ο Χ.Τομπούλογλου κατήγγειλε τον πρόεδρο για δόλια παραποίηση στοιχείων , αυθαιρεσία και πλήθος παρατυπιών και δήλωσε ότι θα τον μηνύσει γι αυτό. Κατηγόρησε επίσης τη Δήμαρχο για την ανοχή  και την παθητικότητά της.

Λάβρος προς τον πρόεδρο ήταν και ο Στ.Κόντος , που στηλίτευσε τις μεθοδεύσεις του και τον  μέμφθηκε  ως εμπαθή.

 

Ακολούθησε  πολύ μεγάλη ένταση και φραστικοί διαξιφισμοί Τομπούλογλου και Κόντου με τον πρόεδρο, υπό την αμήχανη σιωπή τόσο της δημάρχου όσο και ολόκληρης της συμπολίτευσης… Η συνεδρίαση λύθηκε λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση  της διαμαρτυρόμενης αντιπολίτευσης την οποία δήλωσε ο Χ. Τομπούλογλου.

 

11η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.-ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

*ΑΠΩΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ   * ΠΑΡΩΝ(!!!) ΧΩΡΙΝΟΣ :Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ…ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΔΑ…

 

*Στο θέμα 1 : Τι θα γίνει με τη Φιλαρμονική που είναι 10  μήνες απλήρωτη;

Π.Γρετζελιάς: Είστε εκτός θέματος!

Τομπούλογλου : Να απαντήσει η Δήμαρχος!

Δήμαρχος:…………

 

*Στο θέμα 9 : Βεργής Βαλ.: Αυτά είναι δημοκρατικοφάνειες!

 

*Στο θέμα 10 : Χ.Τομπούλογλου: Στην εισήγηση που μας στείλατε δεν υπάρχει το διετές πρόγραμμα! Πώς θα ψηφίσουμε προϋπολογισμό άνω του ενόςεκατομμυρίου χωρίς ενημέρωση; Είστε σοβαροί;

Π.Γρετζελιάς: δε σας το έστειλε η ξαδέλφη σας;

Χ.Τομπούλογλου(Εξοργισμένος): Δε θα ξαναπείς ποτέ  « ξαδέλφη» .Εσύ τη διόρισες! Αλλιώς θα λέω «η γυναίκα σου» για τη Διευθύντρια!

 

*Στο θέμα 11 και ενώ η Δήμαρχος πηγαινοέρχεται στο καμαράκι :

Λ.Γεωργαμλής : Μα τι Γίνεται εκεί μέσα; Να πάω κι εγώ;


*παρέμβαση μελών του τοπικού συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας, που διαμαρτύρονται επειδή το θέμα δεν πέρασε πρώτα απο το τοπικό-ένταση και παραδοχή της Προέδρου Δερμανούτσου που αναγκάζεται να αλλάξει στάση και να καταψηφίσει…

 

*Στο θέμα 14: *   Τοποθέτηση Χ.Τομπούλογλου : Σε κάθε Δ.Σ. έχουμε και μία τροποποίηση του προϋπολογισμού! Είχαμε δίκιο από την αρχή που τον χαρακτηρίσαμε πρόχειρο, ανεπαρκή και πλασματικό…

* Αντίδραση Ζ.Χωρινού για τα έξοδα για τη λίμνη. Μετά από ενστάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν προβλέπεται …μερική υπερψήφιση  και μετά από ένταση καταψηφίζει και αποχωρεί…

 

*Στο θέμα 33(οίκος ανοχής) :  *~Σ.Κοσκολέτος στον πρόεδρο : έχουμε οπτικοακουστικό  υλικό από προηγούμενες συνεδριάσεις όπου ο ίδιος απαγορεύετε να  ψηφίζονται τα θέματα μερικώς! Τώρα γιατί το δέχεστε;

Π. Γρετζελιάς :Δε θα επιβληθείτε στην πλειοψηφία!

Σ.Κοσκολέτος : θα φέρω το υλικό στο γραφείο σας το πρωί!

 

*Π.Γρετζελιάς προς διαμαρτυρόμενο Σ.Κόντο :Έχεις πρόβλημα!!

 

Σ.Κόντος : Έχω.Επειδή είσαι ψηλός και όμορφος…

 

Π.Γρετζελιάς :Ψηλός δεν είμαι!…

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Γ. Νικολοπούλου

Δείτε:ΔΗΜΟΣ ΦΙΛ-ΧΑΛ: «Πανικός» στο 10o Δημοτικό συμβούλιο…Δείτε VIDEO 47 λεπτών..!
Διαβάστε on line την εφημερίδα Fx-news (Μάιος 2019):

Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένο το ad block και δεν εμφανίζεται κάντε ΚΛΙΚ⇒ ΕΔΩ