ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ Δήμαρχος οδοκαθαριστής και Αντιδήμαρχος …υδραυλικός!

Δήμαρχος οδοκαθαριστής και Αντιδήμαρχος …υδραυλικός!Δήμαρχος σε ρόλο… καθαριστή και  Αντιδήμαρχος σε ρόλο… υδραυλικού, προκειμένου να σώσουν το νησί τους.

Κι όμως δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο αλλά για μια πραγματικότητα πέρα για πέρα αληθινή. Έτσι, στην Κάσο ο δήμαρχος, Δ. Ερωτόκριτος, και ο αντιδήμαρχος, Γ. Κουργιαντάκης, τα  κάνουν όλα και συμφέρουν.

Με ένα μισθό -έκαστος-  εργάζονται σχεδόν σε όλα τα πόστα, προσπαθώντας να κρατήσουν όρθιο το νησί, αφού από το 2009 «πάγωσαν» οι προσλήψεις στον ΑΣΕΠ λόγω βουλευτικών εκλογών. Σήμερα, ο Δήμος Κάσου από τις 25 θέσεις προσωπικού, διαθέτει μόλις δύο διοικητικούς υπαλλήλους, τη στιγμή που, για παράδειγμα, για να λειτουργήσει η Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου χρειάζονται τρεις, ένα δημοτικό αστυνομικό, έναν υπάλληλο στο ΚΕΠ και μια καθαρίστρια, η οποία στο τέλος του χρόνου θα βγει στη σύνταξη. Έτερος υπάλληλος δε του δήμου βγαίνει από μέρα σε μέρα, επίσης, στη σύνταξη.

Το ακόμα πιο παράλογο στην υπόθεση είναι ότι εργαζόμενη στο ΚΕΠ Συντάγματος ζητάει μετάθεση στο νησί, καθώς είναι από εκεί, αλλά δεν γίνεται δεκτή, γιατί  δεν έχει κλείσει 5ετία!

Δήμαρχος Κάσου: «Με μπαλώματα» κάνουμε τη δουλειά μας

Όπως είπε, ο δήμαρχος Κάσου Δ. Ερωτόκριτος, η όλη υπόθεση «ξεκίνησε από το δήμο το 2009, οπότε και ζήτησε προσλήψεις προσωπικού, ωστόσο «πάγωσαν» οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ, λόγω των τότε βουλευτικών εκλογών.

»Ακολούθησε το 2010 νέα προσπάθεια, αλλά λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων, και αυτή η προσπάθεια απέβη άκαρπη»
«Με «μπαλώματα» κάνουμε τη δουλειά μας», σημειώνει ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως «στο δήμο οι συμβασιούχοι κοστίζουν περισσότερο από το μόνιμο προσωπικό».

Πέραν των προαναφερθέντων υπαλλήλων, ο Δήμος Κάσου διαθέτει άλλους τέσσερις υπαλλήλους, με 8μηνη σύμβαση (οδηγό απορριματοφόρου, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο και άλλη μια υπάλληλο στην υπηρεσία Καθαριότητας), που και αυτών οι συμβάσεις σύντομα θα λήξουν.

Αντιδήμαρχος Κάσου: «Είμαστε πελαγωμένοι»

Τη δραματική κατάσταση την περιγράφει γλαφυρά ο αντιδήμαρχος Κάσου, ο Γ. Κουργιαντάκης, ο οποίος δηλώνει πως «είμαστε πελαγωμένοι από την έλλειψη προσωπικού».

Όπως σημειώνει, «αναγκαζόμαστε αρκετές φορές, εγώ και ο δήμαρχος, να μαζέψουμε τα σκουπίδια, ιδίως τα Σαββατοκύριακα». Μάλιστα, εξαιτίας του ότι ο υπάλληλος στην ύδρευση είναι ΑμεΑ, όπως λέει ο αντιδήμαρχος, «εάν υπάρξει ένα πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης μέσα στη ρεματιά, ποιος θα πάει; Πάω εγώ…»

dimarxe.grΔιαβάστε on line την εφημερίδα Fx-news (Μάιος 2019):

Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένο το ad block και δεν εμφανίζεται κάντε ΚΛΙΚ⇒ ΕΔΩ