Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Σχολικά Πρωταθλήματα Σκάκι: 6 Σκακιστές του ΣΟΝΦ στα Πανελλήνια Τελικά

Την Κυριακή 3 Απρίλη 2011 πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες της Αττικής των  Σχολικών Πρωταθλημάτων 2011 στα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία (Χαϊδάρι) με τη συμμετοχή 489 μαθητών και μαθητριών που είχαν προκριθεί από τα Περιφερειακά και Δημοτικά πρωταθλήματα που είχαν προηγηθεί.

Η «συγκομιδή» ήταν καλή για τα παιδιά του ΣΟΝΦ αφού την πρόκριση στα τελικά, που θα γίνουν στην Ερέτρια από 16-18 Απρίλη, εξασφάλισαν 6 νεαροί σκακιστές, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα προκρίνονται: Α΄ Δημοτικού:            Αναστάσης Κλειδαράς 7ος με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες, Δ΄ Δημοτικού Γιάννης Νεστερούλης 14ος με 4,5/7, Ε΄ Δημοτικού Θοδωρής Καλογριδάκης 7ος με 5/7, ΣΤ΄ Δημοτικού Μαρίνα Φαραντούρη, 15η στη γενική και 1ο κορίτσι με 4,5/7 και Χρήστος Τσαματσούλης, 13ος με 4,5/7 (προκρίνεται από το ομαδικό), Γ΄ Γυμνασίου  Γιώργος Καλογριδάκης, 4ος με 5/7. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες αξίζουν τα συγχαρητήριά μας για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους!

Ωστόσο, όπως είχαμε επισημάνει και πέρσι, πρέπει να σημειώσουμε δεν παρέχονται ούτε στοιχειώδεις διευκολύνσεις στους προκριθέντες, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν ολόκληρο το -καθόλου ευκαταφρόνητο- κόστος μετακίνησης και διαμονής τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών. Αυτό θέτει προφανείς περιορισμούς στην συμμετοχή αρκετών παιδιών. Το θέμα είναι διπλά σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για πανελλήνιο πρωτάθλημα που εντάσσεται στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΣΟ, στο ποίο εμπλέκεται και η πολιτεία (μέχρι πέρσι τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ παλιότερα χρηματοδοτούνταν από αυτό) και κατά συνέπεια θα περίμενε κανείς τουλάχιστον να εξασφαλίζονται ίσες δυνατότητες σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από την οικονομική ευχέρεια των οικογενειών τους.


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!