Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Η Μεγάλη Δευτέρα και το… 9ο Δ.Σ. του Δήμου ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Την ημέρα αυτή εορτάζουμε τη μνήμη του Ιωσήφ, του ονομαζόμενου Παγκάλου ο οποίος πωλήθηκε για χρήματα, κλείστηκε σε σκοτεινό λάκκο,υπέφερε αλλά  κατόπιν βασίλευσε επί της Αιγύπτου.
Επίσης εορτάζουμε το γεγονός  της “ξηρανθείσης συκής” από τον Κύριο, η οποία αποτελεί το σύμβολο κάθε ανθρώπου που δεν έχει καρπούς αρετής, και του λαού που δεν φάνηκε άξιος της κλήσης Του και σκοπό έχει την αφύπνιση των συνειδήσεων…

Στην Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα , την Μεγάλη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε  το 9ο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης και οι εισηγήσεις τους(δείτε εδώ), “έπεσαν στο τραπέζι” των Δημοτικών μας συμβούλων προς συζήτηση και ψήφιση!

-Η Δήμαρχος κ. Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της ένστασης που είχε υποβληθεί από υποψηφίους του Οράματος Πόλης και έκανε αναφορά στο Μνημόνιο συνεργασίας με την ΑΕΚ, για την ανέγερση του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Σημ: Καλά τα  ραντεβού, τα μνημόνια, τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και οι εντυπώσεις, τόσο από την πλευρά του Δήμου αλλά κυρίως από πλευράς ΠΑΕ Α.Ε.Κ. η οποία όποτε βλέπει τα σκούρα και την “κυνηγούν”  όλοι ….κτίζει Γήπεδα και παλάτια…!
Μέχρι σήμερα βέβαια κανείς δεν μας έχει πει… ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ(?) για το γήπεδο…και αν ΝΑΙ…που …πως κλπ…!
Εκτός ημερησίας συζητήθηκε το θέμα των 283.000  ευρώ που δόθηκε από το Υπ. Εσωτερικών στον δήμο μας (ενίσχυση στάλθηκε σε όλους τους δήμους). Το ποσό δίνεται η δυνατότητα να ξοδευτεί προς λειτουργικές δαπάνες ή προς επενδύσεις και έργα.
Η δημοτική αρχή ζήτησε το σύνολο του ποσού να πάει για τα λειτουργικά έξοδα του δήμου.

Σημ:Τα 283.000 ευρώ που δόθηκαν από την πολιτεία έχουν συσσωρευθεί στον προϋπολογισμό 2011? Θα συσσωρευθούν ?
Και αν ΝΑΙ θα αφαιρεθούν από το δάνειο των 4.835.071,28 € που θα πάρει ο Δήμος ?

– Εκτός ημερησίας συζητήθηκε και το θέμα των αμοιβών του Ενιαίου Φορέα. Ο κ. Κόντος ζήτησε να τηρηθεί η “παράδοση” και να μην αμείβονται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ενιαίου φορέα. Επεσήμανε ότι δεν θα το ψηφίσει η παράταξή του, μιας και κανένας στα προηγούμενα Δ.Σ. δεν έπαιρνε τέτοια αμοιβή. Άλλωστε το επιβάλει η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου μας…
Στο ίδιο πνεύμα και ο Χάρης Τομπούλογλου, τόνισε ότι η παράταξή του διαφωνεί με την λογική να αμείβονται και άλλα πρόσωπα πέραν του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Ανέφερε επίσης ότι και επί διοίκησης Γρετζελιά δεν αμείβονταν τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων.
Οι αμοιβές ψηφίστηκαν από τους 17 παρόντες της συμπολίτευσης και καταψηφίστηκε από τους 8 της αντιπολίτευσης.

Σημ: Οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα (πόσο μάλλον οι υπερχρεωμένοι) δεν καταβάλουν αμοιβές στα Νομικά πρόσωπα…
Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα σχετικά, “με τους αιρετούς και τις αμοιβές, μισθούς  κλπ”  το οποίο θα το αναπτύξουμε στο μέλλον.

Δείτε: Μία λύση για την κρίση στην Πόλη μας..!

 

Τέλος,  απουσίασαν από το Δ.Σ. οι (Κ. Παπανίκα, Ι. Καλόστος και κ. Παπακώστας από την Νέα Προοπτική, η Ρ. Κοσμά από το Όραμα Πόλης και οι 3 σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, λόγω της συμμετοχής και της στήριξης τους  στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωνε την ίδια μέρα το ΚΚΕ στο Σύνταγμα…!(Δείτε εδώ: την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης)…..


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!