Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛ-ΧΑΛ:«Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας»(photos)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας»

 

Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ευτυχίας Γαϊτανά-Αποστολάκη, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, διεξήχθη εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο κέντρο «Κένταυρος», στη Λίμνη του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

 

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας βράβευσε την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», κα Μαρία Τρυφωνίδου, για την πλούσια κοινωνική προσφορά της.

 

Τη Δήμαρχο προλόγισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Δια Βίου Μάθησης, κα Βάσω Αγαγιώτου, ενώ πριν την ομιλία της κα Τρυφωνίδου προηγήθηκε μία λεπτομερής αναφορά στο βιογραφικό της, από τη Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας, κα Νίκη Καβακοπούλου.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, όπου μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν η πλειοψηφία των μελών της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Καθοριστική ως προς την επιτυχημένη έκβαση της εκδήλωσης ήταν η συμβολή των χορηγών. Το κέντρο «Κένταυρος», τα Ζαχαροπλαστεία «Piccadilly» και «Συντριβάνι», τα αρτοποιεία «Δώρα» και «Χουντάσης», καθώς και τα ανθοπωλεία «Ζίδρας» και «Ραμαντάνι», προσφέροντας δωρεάν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, συνέβαλαν προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω, η ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας.

 

«Εμείς οι γυναίκες έχουμε το Θεό μέσα μας και τη δύναμη ν’ αλλάξουμε τον κόσμο σε πιο φωτεινό και χαρούμενο, με καλή διάθεση και όμορφα αισθήματα.

Και τώρα ήρθε η σειρά να αναφερθώ σε μια ιδιαίτερη γυναίκα, μία Φιλαδελφιώτισσα – την κα Τρυφωνίδου Μαρία – Πρόεδρο του σωματείου Φλόγα. Η δική μας βράβευση σήμερα ακολουθεί σημαντικές βραβεύσεις, όπως του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Δημοκρατίας, του Υπουργού Υγείας και πολλών σημαντικών φορέων.

Το 1982 η ίδρυση αυτού του σωματείου ήταν η αρχή για ένα σημαντικότατο κοινωνικό έργο και για παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις υπέρ της καλύτερης νοσηλείας και φροντίδας των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, της ψυχολογικής ενίσχυσης των οικογενειών τους και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Με γνώμονα την εθελοντική δουλειά και χωρίς ενίσχυση από το κράτος, αυτές οι γυναίκες του συλλόγου «Φλόγα» με Πρόεδρο την κα Τρυφωνίδου, πέτυχαν ένα μικρό θαύμα. Η κοινωνική αναγνώριση του έργου τους ήρθε με τα χρόνια, αλλά πρέπει συνεχώς να ενθαρρύνεται από όλους όσους μπορούμε».

 

Απόσπασμα από την ομιλία της Δημάρχου.


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!