Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛ-ΧΑΛ«Με Αυξημένη Πλειοψηφία η απόφαση για χορήγηση Δανείου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με Αυξημένη Πλειοψηφία η απόφαση για χορήγηση Δανείου»

 

Υπερψηφίστηκε από τα 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την χορήγηση Δανείου, ύψους €4.800.000, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, προς τους προμηθευτές των 2 συνενούμενων, πρώην Δήμων.

 

Η χορήγησή του Δανείου κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψής των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή:

  • ανακάλυπτε συνεχώς εκκρεμή και νέα τιμολόγια προμηθευτών, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν το ποσό του συνολικού χρέους σε επίπεδα πολύ μεγαλύτερα από αυτά που θα ανέμενε ο οποιοσδήποτε.
  • κληρονόμησε τη φήμη του κακοπληρωτή στην αγορά, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να κηρύσσει άγονους τους διαγωνισμούς, επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αναδόχους.

 

Μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος θα αιτηθεί Δανείου, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με επιτόκιο 5,9%.

 

Ανεξάρτητα από την έκβαση της αίτησης για τη χορήγηση Δανείου, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επιτύχει την οικονομική ανασυγκρότηση του δήμου, κυρίως μέσω:

  1. της αύξησης των Εσόδων,
  2. του εξορθολογισμού των Δαπανών του Δήμου,
  3. της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και του δανεισμού.

 

Η Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του συγκεκριμένου θέματος, δήλωσε τα εξής:

 

«Όλοι γνώριζαν προεκλογικά, την άσχημη οικονομική κατάσταση που θα παραλάμβανε η νέα Δημοτική Αρχή, κυρίως λόγω  του υψηλού δανεισμού και των χρεών που κληρονόμησε ο ενιαίος πλέον Δήμος της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ποια θα ήταν η πραγματικότητα.

Ευελπιστώ ότι τελικά δε θα χρειαστεί να εκταμιεύσουμε όλο το ποσό του Δανείου και σας διαβεβαιώνω, ότι στο τέλος της θητείας μας, θα έχουμε καταφέρει να διορθώσουμε όλα τα αρνητικά οικονομικά μεγέθη του Δήμου.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, παρότι δε φέρει καμία ευθύνη για το οικονομικό αδιέξοδο που έχει βρεθεί ο ενιαίος Δήμος, έχει το σθένος και την παρρησία να αναλάβει το πολιτικό κόστος.

Αυτό ζητάω να πράξετε κι εσείς. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Να σταθμίσετε το συμφέρον των δημοτών και όχι το εφήμερο συμφέρον του συνδυασμού που εκπροσωπείτε, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αντιλαμβάνεστε τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και ότι σας ενδιαφέρει οι πολίτες, να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται και αξίζουν».


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!