“Πρωταθλήτρια” η Αττική…στις παραβάσεις για το κάπνισμα..!

0
698

Συνολικά 19.167 καταγγελίες έχει δεχθεί απο την 1η Σεπτεμβρίου η γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα 1142 του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.. Οι 16.455 αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.480 κλειστούς χώρους δημόσιου τομέα, 896 κλειστούς χώρους ιδιωτικού τομέα και 336, άλλους…
χώρους, όπως αεροδρόμια, σταθμούς, κ.λ.π.
“Πρωταθλήτρια” στις καταγγελίες είναι η περιφέρεια Αττικής με 44,4% και ακολουθεί με 19,5% η κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, από τις καταγγελίες που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 8.317 περιπτώσεις σχετίζονται με το κάπνισμα των πελατών μέσα στο κατάστημα, οι 5.557 αφορούν την ύπαρξη σταχτοδοχείων στα τραπέζια, ενώ οι 2.319 σχετίζονται με το κάπνισμα υπό την ανοχή του υπεύθυνου. Από τις 1.480 καταγγελίες για εργασιακούς χώρους του δημόσιου τομέα, όπου παραβιάζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, οι περισσότερες (608) έγιναν για δημόσιες υπηρεσίες. Από τις 896 καταγγελίες για εργασιακούς χώρους ιδιωτικού τομέα, οι 708 έγιναν για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου σε εταιρείες και καταστήματα. Τέλος, από τις 336 καταγγελίες για διάφορους άλλους δημόσιους χώρους, 123 περιπτώσεις αφορούν κλειστούς χώρους εμπορικών κέντρων και 101 μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μήνας όπου καταγράφονται οι περισσότερες καταγγελίες είναι ο Ιανουάριος με 3.943. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, όλες οι καταγγελίες διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες πραγματοποιούν τους ελέγχους.

trelokouneli.gr

Προηγούμενο άρθρο«Όλα έτοιμα για επιθέσεις» στη Λιβύη προειδοποιεί η Γαλλία
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ–ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ«Ξεκινά η δημιουργία βιβλιοθήκης από το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ελληνισμού της Διασποράς»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.