Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Οι συγχωνεύσεις των σχολείων φέρνουν διαμαρτυρίες!

filadelfia-xalkidona fxnews sxoleiaΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του δήμου Λαγκαδά για κινητοποιήσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Κάτοικοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία, σε ένδειξη συμπαράστασης στα σχολεία του δήμου που καταργούνται (γυμνάσιο Ξυλόπολης και Ασκού και δημοτικό Ανάληψης και Καλυμβίων).

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου έλαβε χθες απόφαση για το κλείσιμο σήμερα όλων των σχολικών μονάδων του δήμου, ωστόσο, η πλειοψηφία των σχολείων λειτούργησε κανονικά. Κλειστά έμειναν έξι δημοτικά σχολεία του δήμου, με απόφαση των Συλλόγων Γονέων, ενώ τα υπόλοιπα λειτούργησαν με κάποια ποσοστά αποχής. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν λειτούργησαν τα σχολεία Σοχού και Καλυμβίων, ενώ υψηλά ποσοστά αποχής είχαν το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά (50% και 41%), το ΓΕΛ Ασσήρου (98%) και το γυμνάσιο Ασσήρου (55%).

Στη Θεσσαλονίκη, το 12ο και το 16ο γυμνάσιο Ξηροκρήνης συνεχίζουν την κατάληψή τους από την προηγούμενη εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σχεδιαζόμενη συγχώνευσή τους.


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!