Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 - 3:32 μμ

(Video)Οι δυνάμεις του Καντάφι σφυροκοπούν τη Βεγγάζη…!

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ!

Αναφορές για επίθεση στο κέντρο της πόλης με πυρά πυροβολικά από τις δυνάμεις του Καντάφι. Νωρίτερα, στρατιωτικό αεροσκάφος βομβάρδισε περιοχές της Βεγγάζης. Πληροφορίες από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για επίθεση από την πλευρά των αντικαθεστωτικών. Επιτάχυνση της διεθνούς παρέμβασης ζητά το Εθνικό Λιβυκό Συμβούλιο.

Οι πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις εισήλθαν στην ελεγχόμενη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις Βεγγάζη, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης, ενώ επίθεση με πυρά πυροβολικού δέχεται το κέντρο της Βεγγάζης.

Μάλιστα, κάτοικος της Βεγγάζης τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε για τις εκρήξεις και για το μαχητικό αεροσκάφος που ακούσθηκαν στη Βεγγάζη ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν το προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Βεγγάζη

Εκατοντάδες αυτοκίνητα γεμάτα με πολίτες εγκαταλείπουν σήμερα τη Βεγγάζη και κατευθύνονται προς τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών στα ανατολικά της Λιβύης μετά τον βομβαρδισμό της πόλης από τις δυνάμεις του Καντάφι, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς.

«Πρέπει να περιμένουμε μέχρι αυτός (ο Καντάφι) μας σκοτώσει πριν (ο κόσμος) αντιδράσει. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι», λέει ο Άντελ Μανσούρα, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που εγκαταλείπει την Βεγγάζη μαζί με την οικογένειά του.

«Όταν ακούσαμε για το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών χαρήκαμε πάρα πολύ και νομίσαμε ότι ελευθερωθήκαμε, αλλά τώρα μας έχουν αφήσει μόνους μας στα χέρια των δολοφόνων», είπε ο ίδιος μπροστά από ένα πρατήριο καυσίμων, όπου σχηματίζεται ουρά αυτοκινήτων.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε το απόγευμα ότι στο νοσοκομείο Τζάλα στη Βεγγάζη μεταφέρθηκαν 26 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες μετά το βομβαρδισμό της πόλης. Την ίδια ώρα πλήθος Λίβυων συγκεντρώνεται σε στόχους που θεωρούν ότι θα πλήξει η Γαλλία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!