Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: ΣΤΑ….ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ BAY ARENA ΜΕ 22.500 ΘΕΣΕΙΣ??

Η Νέα Φιλαδέλφεια,ενθαρρύνει πια την ΑΕΚ στην προσπάθεια της να δημιουργήσει γήπεδο στο δικό της χώρο, δίπλα στο άλσος, εκεί όπου ήταν το “Νίκος Γκούμας”, αλλά μάταια δημιουργούνται στους φίλους της “Ένωσης” ελπίδες και προσδοκίες για γήπεδο με μεγάλη χωρητικότητα. Αυτό το πλάνο δε θα προχωρήσει. Έστω και αν η ΑΕΚ έχει πια στο πλευρό της όλες τις παρατάξεις του Δήμου της περιοχής, κανείς δεν πρόκειται να δώσει τη συγκατάθεση του για μία παρατυπία, με καταστρατήγηση του συντελεστή δόμησης.

Ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να φτιάξει γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θέσεων, όμως, ο συντελεστής δόμησης δεν επιτρέπει να κατασκευασθεί γήπεδο που θα χωρά πιο πολλούς από 22.500 θέσεις. Αυτή είναι η αλήθεια, την αποκαλύπτουμε και βεβαίως την γνωρίζουν πολύ καλά στην ΑΕΚ, αλλά δεν τη λένε στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν για την ομάδα τους. Εξυπηρετεί την ΑΕΚ ένα γήπεδο 22.500 θέσεων ;

Δεν είναι αρνητικοί στην ΑΕΚ για αυτή την προοπτική. Τόσους φιλάθλους χωράει και το γήπεδο της Μπάγερ Λεβερκούζεν το οποίο είναι πάντα γεμάτο και με τον τρόπο που έχει κατασκευασθεί, παρέχει όλες τις ανέσεις και έχει υποδομές ώστε να γίνεται καθημερινή χρήση του από μικρούς και μεγάλους. Το “Bay Arena’’ δεν το αναφέρουμε τυχαία σε σχέση με την ΑΕΚ.

Πάντως, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει όσο μπορεί περισσότερο ώστε πρώτα να πάρει την άδεια από τον Δήμο και τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας και μετά θα κινηθεί για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το έργο. Η πιο “φθηνή” εκδοχή για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια απαιτεί τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ. Αυτά, προς το παρόν, δεν υπάρχουν.

Θα μπορούσε βέβαια να αναλάβει τη δαπάνη Τράπεζα, όπως έγινε με την Λάρισα και την MARFIN που κάλυψε με δικά της κεφάλαια την κατασκευή του ολοκαίνουργιου γηπέδου της ΑΕΛ. Όμως, είναι άλλες οι προϋποθέσεις και όσο παραμένει θολό το τοπίο για την αδειοδότηση της ΑΕΚ για την κατασκευή του δικού της γηπέδου, τόσο θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί στην πράξη ότι πράγματι υπάρχει ενδιαφερόμενος για τη χρηματοδότηση αυτής της κατασκευής.
Στην ΑΕΚ αντιλαμβάνονται ότι αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι καλύτερες επειδή δεν υπάρχουν αντιδράσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.
Σημείο τριβής, από το οποίο θα κριθούν πολλά για την τύχη της προσπάθειας κατασκευής γηπέδου για την ΑΕΚ, είναι η διαδικασία αναγνώρισης των ορίων του οικοπέδου της “Ένωσης”. Το προηγούμενο γήπεδο απλωνόταν, παράτυπα, ακόμα και σε ένα μέρος του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Τώρα, θα πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι αυτό το κομμάτι ανήκει στην ΑΕΚ, ώστε να ενταχθεί στο σχέδιο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της. Ωστόσο, από αυτή την κρίσιμη “λεπτομέρεια” είχαν ξεκινήσει οι διαφωνίες και στην προηγούμενη προσπάθεια που έγινε ώστε να αποκτήσει και πάλι η ΑΕΚ το δικό της σπίτι, στη φυσική έδρα της.

balleto.gr


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!