“Ληγμένο κοτόπουλο: Από λήξη σε λήξη… των λέξεων!”

0

 

Το πρωί της Τρίτης (11/04) σε ζωντανή μετάδοση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», η ανάπηρη συμπολίτισσά μας κυρία Ιωάννα Σουφλή, κατήγγειλλε ότι το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που βρίσκεται στη Νέα Χαλκηδόνα, της έδωσε κοτόπουλο με ημερομηνία παρασκευής 27/12/16 και ημερομηνία λήξης… την Πρωτοχρονιά του 2017!

Όπως καταλαβαίνετε, η σοβαρότατη καταγγελία με προσκόμιση φωτογραφίας της συσκευασίας, η οποία έγινε σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Fx.

Αμεσα, ξεκινήσαμε το ρεπορτάζ για να διαπιστώσουμε αρχικά εάν πρόκειται για τη Νέα Χαλκηδόνα του δήμου μας ή της Θεσσαλονίκης. Και εφόσον “τσεκάραμε” ότι είναι στον δήμο μας, ψάξαμε και τελικά επιβεβαιώσαμε ότι το γεγονός είναι αληθινό. Η κυρία Σουφλή ως δικαιούχος παρέλαβε από το Κοινωνικό παντοπωλείο το κοτόπουλο. Οπότε η “συναλλαγή” είναι ένα αληθινό γεγονός. Κάτι που βέβαια δεν διαψεύσθηκε και αργότερα, από την ανακοίνωση του δήμου.


Ανακοίνωση (13.34), που υπογράφει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Κουμαριανός:

Σήμερα, Τρίτη 11/04/2017 πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη έκπληξη ότι έγινε καταγγελία στην τηλεόραση του ANT1 ότι δήθεν έγινε διανομή ληγμένου κοτόπουλου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας. Η έκπληξή μας ενισχύθηκε από το γεγονός ότι δε ζητήθηκε καν η άποψη ή η πληροφόρηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης από το ΜΜΕ που ανέδειξε την πληροφορία και τα μέσα που την αναπαρήγαγαν.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή εντυπώσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:

δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε δόθηκε ληγμένο ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο αλλοιωμένο κοτόπουλο από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και ότι μεριμνούμε για την ορθή συντήρηση όλων των προϊόντων (νωπών ή μακράς διαρκείας) που διανέμουμε στους ωφελούμενους.

– δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν διανέμονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο προϊόντα του προγράμματος ΤΕΒΑ.

-διαψεύδουμε ότι έγινε κάποιου είδους συνομιλία με την Αντιδήμαρχο, Δημοτικό Σύμβουλο ή τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Με τις ευχές μας για Καλή Ανάσταση,

Ο Πρόεδρος της

Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

Ευάγγελος Κουμαριανός

 Το απόγευμα ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος έγραψε ως πρόλογο δημοσιεύματος “ανώνυμου blog με τις θέσεις της διοίκησης” που κοινοποίησε στο Facebook:

“Από το πρωί παίζεται το δράμα “ληγμένο κοτόπουλο προσφέρει σε άπορους ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας”. Τι και αν η αποδεδειγμένη ημερομηνία ψύξης του κοτόπουλου είναι προγενέστερη της ενδεικτικής ημερομηνίας λήξης; Τι και αν έγινε προσπάθεια να βγούμε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου και έγινε η καταγγελία, χωρίς αποτέλεσμα; Τι και αν η καταγγέλλουσα είναι μητέρα υποψήφιας αντιπάλου συνδυασμού;

Η αλήθεια δεν έχει καμία σημασία μπροστά στο ύψιστο καθήκον σπίλωσης της δημοτικής αρχής από κάθε λογής λαμόγιο.
Υγ. Συνεχίστε έτσι. Μη νομίζετε όμως πως ο κόσμος δεν βλέπει τι συμβαίνει…”


Και το “ανώνυμο blog με τις θέσεις της διοίκησης” στο γραπτό του μας λέει και λεπτομέρειες για την “ημερομηνία ψύξης”: “…όπως προκύπτει από το έγγραφο της Κοινωφελούς Επιχείρησης με ΑΠ 533/29-12-2016, τα νωπά κοτόπουλα που δεν μοιράστηκαν στους ωφελούμενους (σημ. FX προφανώς τα Χριστούγεννα) του Κοινωνικού Παντοπωλείου καταψύχθηκαν την 29-12-2016.“…!!!


Συνοψίζοντας: Το θέμα της καταγγελίας είναι ότι η κυρία πήρε στα χέρια της κοτόπουλο ΝΩΠΟ (ταμπέλα) που έλεγε ημερομηνία συσκευασίας (27/12/2016) και ημερομηνία λήξης (01.01.2017).   Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου με υπογραφή του κ. Κουμαριανού έλεγε: “Πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη έκπληξη ότι έγινε καταγγελία στην τηλεόραση του ANT1 ότι δήθεν έγινε διανομή ληγμένου κοτόπουλου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας. Και παρακάτω…δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν δόθηκε ληγμένο ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο αλλοιωμένο κοτόπουλο από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο“.

Αρα ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ γραπτώς ότι ΔΕΝ δόθηκε ΛΗΓΜΕΝΟ κοτόπουλο…


Όμως, ο δήμαρχος έγραψε ως πρόλογό στο Facebook: “Τι και αν η αποδεδειγμένη ημερομηνία ψύξης του κοτόπουλου είναι προγενέστερη της ενδεικτικής ημερομηνίας λήξης; 

Και το “ανώνυμο blog με τις θέσεις της διοίκησης” στο γραπτό του μας λέει και λεπτομέρειες για την “ημερομηνία ψύξης”: “…όπως προκύπτει από το έγγραφο της Κοινωφελούς Επιχείρησης με ΑΠ 533/29-12-2016, τα νωπά κοτόπουλα που δεν μοιράστηκαν στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου (προφανώς τα Χριστούγεννα) καταψύχθηκαν την 29-12-2016.“…!!!

Επιβεβαιώνει ότι δόθηκε ΛΗΓΜΕΝΟ νωπό κοτόπουλο (ταμπέλα), που όμως είχε καταψυχθεί


Καταλάβατε;;;

Ο κ. Κουμαριανός λέει ότι ΔΕΝ δόθηκε ΛΗΓΜΕΝΟ κοτόπουλο στην κυρία που έκανε την καταγγελία…. αλλά ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος λέει ότι “ΝΑΙ δόθηκε στην κυρία κοτόπουλο όπου η ετικέτα έγραφε νωπό και είχε ημερομηνία λήξης 1/1/2017 αλλά… το Κοινωνικό Παντοπωλείο το είχε καταψύξει στις 29/12/2017!!!


Από λήξη σε λήξη… των λέξεων! Με “διακόσμηση” των γνωστών “τσιτάτων”, “αποκατάσταση της αλήθειας”, “σπίλωση της δημοτικής αρχής”, “καρφιά για τα ΜΜΕ”, “το κάθε λαμόγιο” και βέβαια το κορυφαίο: “η καταγγέλλουσα είναι μητέρα υποψήφιας αντιπάλου συνδυασμού;”!!! Τρομερό! Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συνολικά οι υποψήφιοι δημοτικοί & τοπικοί σύμβουλοι ήταν πάνω από 500! Το παράξενο θα ήταν να μην είχε συγγενή υποψήφιο η κυρία…

Και στο δια ταύτα, η κυρία πήρε ληγμένο κοτόπουλο (ταμπέλα), τελεία και παύλα κύριοι!

Παίζουν με τις λέξεις και με “τσιτάτα” να καλύψουν ένα ατυχές περιστατικό, μια εσφαλμένη τακτική του κοινωνικού παντοπωλείου, κατηγορώντας όλους τους άλλους “που τους κυνηγούν”!

Μια συγγνώμη θα ήταν αρκετή και τίμια! Κανείς αλάνθαστος. Αλλά δυστυχώς κατά πάγια τακτική  η διοίκηση τα ρίχνει στα ΜΜΕ, την αντιπολίτευση κλπ, με “καταιγισμό” δελτίων τύπου και “προσβλητικών λογιδίων” των μελών της στα social media!


Με αυτά και αυτά, οι λέξεις τους έχουν λήξει πλέον…

…και η αξιοπιστία τους έχει πάει… περίπατο!

Προηγούμενο άρθροΥπερψηφίστηκε η τροπολογία
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.