Πεζοπορία-εκδρομή από την “ΟΑΣΗ”

0

Στο πλαίσιο των πεζοπορικών και πολιτιστικών εξορμήσεων μας θα επισκεφθούμε  την Κυριακή 7 Μαϊου 2017 την Βραυρώνα και τον ιστορικό τόπο του Μαραθώνα, όπου θα δούμε  αξιοσημείωτα μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, καθώς και τον  υγρότοπο του Ερασίνου ποταμού.

ΒΡΑΥΡΩΝΑ : Ένας τόπος λατρείας και χαράς της ζωής βρίσκεται σχεδόν μισή ώρα από το κέντρο της πόλης.

Ο ναός της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα μπορεί να μην είναι διάσημος, όπως ο Παρθενώνας, αλλά είναι εξίσου σημαντικός για τους αρχαίους Έλληνες. Η λατρεία της θεάς αντικατοπτρίζει την καθημερινή ζωή στην εξοχή: κίνηση, χορός, μουσική, οικογενειακή ζωή από την πλευρά της γυναίκας.

Το καλά κρυμμένο μυστικό του αρχαιολογικού χώρου είναι ο υγρότοπος του Ερασίνου ποταμού, πίσω ακριβώς από τα αρχαία. Ένα μέρος με χαμηλή, αλλά πυκνή βλάστηση, με σηματοδοτημένα μονοπάτια που προσφέρεται για περπάτημα, για ποδήλατο.

Το αρχαιολογικό μουσείο της Βραυρώνας κτίστηκε το 1956 και στεγάζει ευρήματα της Βραυρώνας και άλλων οικισμών και νεκροταφείων της Αττικής όπως από το Πόρτο Ράφτη, τη Μερέντα, την Περάτη και την Ανάβυσσο.
Μια άγνωστη γωνιά της Αττικής.

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ : Η πιο ένδοξη γωνιά της Αττικής.

Θα έχουμε την  ευκαιρία να περάσουμε από τον μνημειακό χώρο, όπου βρίσκεται ο θρυλικός τύμβος των Αθηναίων, να δούμε τα ασύλληπτης ομορφιάς πρωτότυπα αγάλματα που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα αλλά και το προϊστορικό νεκροταφείο, να περάσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη, όπου βρισκόταν το ιερό των Αιγυπτίων θεών με τα εν λόγω αγάλματα, και τέλος το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με τις αφίσες από παλιότερες ολυμπιακές διοργανώσεις, ζωντανό παράδειγμα όχι μόνο της Ιστορίας του ολυμπιακού θεσμού, αλλά και της πορείας της ζωγραφικής και της γραφιστικής των τελευταίων εκατό και παραπάνω  χρόνων.

Παραμονή για φαγητό σε κάποια από τις ψαροταβέρνες της περιοχής  και κατόπιν επιστροφή με ενδιάμεση στάση για καφεδάκι στη λίμνη στο περίφημο φράγμα Μαραθώνα.

Η αναχώρηση θα γίνει 8.00 πμ μπροστά στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας.

Κόστος συμμετοχής :   15   ευρώ / άτομο
Είσοδος στα μουσεία : ΒΡΑΥΡΩΝΑ :  Ολόκληρο:  6 ευρώ,  Μειωμένο:  3 ευρώ

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ :  Ολόκληρο:  6 ευρώ,  Μειωμένο:  3 ευρώ

Ισχύει για: Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα και αρχαιολογικούς χώρους Μαραθώνα (Τύμβο Αθηναίων, Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο στο Τσέπι, Ιερό Αιγυπτίων Θεών στη Μπρεξίζα).

Μειωμένη είσοδο δικαιούνται Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες :

τηλ.  693.461.0881 – 690.909.7217 – 693.884.4998

Προηγούμενο άρθροΟι καλλιτέχνες του δρόμου… (photos)
Επόμενο άρθροΣτο διάστημα ο ελληνικός (& δια χειρός Φιλαδελφειώτη) νανοδορυφόρος UPSat (Live)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.