“Θαύμα”: Πως σώθηκε η νεαρή αρχιλοχίας από την πτώση ελικοπτέρου

0

Το Θεό ευχαριστεί η μητέρα της 27χρονης Βασιλικής Πλεξίδα, της αρχιλοχία που επέβαινε στο μοιραίο Χιούι που συνετρίβη στο Σαραντάπορο, για την τύχη της κόρης της: Είναι η μόνη ζωντανή από το δυστύχημα, όπου τέσσερις συνάδελφοί της έχασαν τη ζωή τους.

«Από θαύμα ζει η κορούλα μου. Ο Θεός είναι μεγάλος. Έχω μιλήσει μόνο με τους γιατρούς στο τηλέφωνο και μου είπαν οτι έχει κάταγμα στη λεκάνη και εκδορές στα χέρια και πόδια. Ταξιδεύω αυτή τη στιγμή γιατί μένουμε Τρίκαλα και πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη κοντά στο παιδί μου. Συλλυπητήρια σε αυτές τις μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους. Τον ήξερα τον Κωνσταντίνο Χατζή, ήταν μαζί με τη κόρη μου, πολύ καλό παιδί. Κρίμα για αυτούς τους ανθρώπους» λέει στο protothema.gr προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και πώς η κόρη της, αν και τραυματισμένη είναι ζωντανή και εκτός κινδύνου.

Από θαύμα σώθηκε η αρχιλοχίας μηχανοσυνθέτης Βασιλική Πλεξίδα από το στρατιωτικό ελικόπτερο (Huey H-1H) που συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Η κοπέλα επικοινωνεί με το περιβάλλον, τους γονείς και το σύζυγό της, δεν έχει κάποιο κάταγμα αλλά μόνο εκδορές, και βρίσκεται σε θάλαμο Αυξημένης Φροντίδας, όχι ΜΕΘ, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 27χρονης κοπέλας, που μετέφερε στον ΣΚΑΪ ο πατέρας της, ήταν προσδεμένη σε κάθισμα του ελικοπτέρου και λίγο πριν την πρόσκρουση στο έδαφος αυτό αποκολλήθηκε και η Πλεξίδα εκτινάχθηκε με συνέπεια να σωθεί.

«Αν όντως το ελικόπτερο μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ λίγο πριν τη συντριβή η ταλάντωση ήταν δυνατόν να προκαλέσει την αποκόλληση του καθίσματος» εκτιμούσαν πιλότοι ελικοπτέρου που μίλησαν στον σταθμό μας.

Άνδρες της ΔΕΗ που κλήθηκαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή αντίκρισαν την κοπέλα όρθια, δεμένη στο κάθισμά της, και σε κατάσταση σοκ.

Οι νεκροί της συντριβής είναι οι Ιωάννης Τζανιδάκης Υποστράτηγος, Θωμάς Αδάμου Συνταγματάρχης, Δημοσθένης Γούλας ταγματάρχης και κυβερνήτης του Ελικοπτέρου και Κωνσταντίνος Χατζής Υπολοχαγός Συγκυβερνήτης.

Πάντως ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ήταν εξαιρετικά έμπειρος, καθώς είχε 1.620 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του με το συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 405 ώρες πτήσης.

Όπως δείχνουν φωτογραφίες του σάιτ larissanet.gr το ελικόπτερο, στο οποίο βρήκαν το θάνατο οι τέσσερις στρατιωτικοί, καταστράφηκε ολοσχερώς από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ Βασίλειος Μπελεσιώτης τόνισε ότι το ελικόπτερο ήταν συντηρημένο, με υπόλοιπα ωρών πτήσεως. Ο κ. Μπελασιώτης ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε περιορισμένη ορατότητα λόγω χαμηλής νέφωσης.

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτομαγιά: Πότε θα γίνει το “πανηγύρι” στη Νέα Φιλαδέλφεια…
Επόμενο άρθροΟ Mr Google και άλλοι δισεκατομμυριούχοι, προσπαθούν να ζήσουν για πάντα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.