Ενημερώσεις του Δήμου Φ.Χ.

0

Λάβαμε τις παρακάτω ενημερώσεις:

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΛΣΟΥΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στην περίφραξη της λίμνης του άλσους.
Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν περίπου 110 μέτρα των κιγκλιδωμάτων περιμετρικά της λίμνης και επισκευάστηκαν τα υπόλοιπα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σε συνεργασία με τον φορέα 50+ Ελλάς και την Cosmote, προσφέρει δωρεάν μαθήματα υπολογιστών & διαδικτύου στους κατοίκους της πόλης μας ηλικίας 50 ετών και άνω.
Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά πρωινές ή απογευματινές ώρες .
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 211-7100203 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:30-15:30


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης & Πρόληψης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος διοργανώνει ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ με σκοπό την βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια και την ενημέρωση των γονέων για τον διαδικτυακό κόσμο και τους κινδύνους του.
Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και ώρα 17.30 στο ΠΠΙΕΔ με ελεύθερη συμμετοχή έως και τις 10/5/2017.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.210- 2516261.


Δελτίο τύπου

Ενημέρωση σχετικά με το ωράριο χρήσης μουσικής

Από 1η Ιανουαρίου 2017 τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν χρειάζεται πλέον να εκδίδουν άδειες για να μπορούν να κάνουν χρήση μουσικής. Η διαδικασία αυτής της αδειοδότησης καταργήθηκε με το νόμο 4442/2016 και ταυτόχρονα καταργήθηκε ο προληπτικός έλεγχος για την τήρηση των αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων για τη χρήση της μουσικής. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οποιοδήποτε κατάστημα ανοίγει, ή και αυτά τα οποία λειτουργούν, μπορεί να βάζει μουσική χωρίς ο Δήμος να το γνωρίζει και χωρίς να υπάρχει καμιά προηγούμενη διαδικασία έγκρισης. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Δήμος δημόσια εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή τη νομοθετική αλλαγή (με ανακοίνωσή του στις 25/11/2016).
Η μοναδική έγκριση που απαιτείται να ζητούν από τις υπηρεσίες του Δήμου τα καταστήματα είναι για την λεγόμενη παράταση ωραρίου, δηλαδή για τη χρήση μουσικής στις ώρες κοινής ησυχίας, που βάσει της νομοθεσίας είναι:
Από 1ης Οκτωβρίου έως και 31η Μαρτίου μετά τις 22.00 και
Από 1η Απριλίου έως 30η Σεπτεμβρίου μετά τις 23.00
Ενώ για τι μεσημβρινές ώρες απαγορεύεται η χρήση μουσικής από 15.00 έως 17.30.
Ήδη ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, πριν από την αλλαγή αυτής της νομοθεσίας, είχε καταρτίσει μια Κανονιστική Απόφαση περί της Άδειας Χρήσης- Λειτουργίας Μουσικής και Μουσικών Οργάνων βάσει της οποίας οι παρατάσεις ωραρίου για τη χρήση μουσικής στα καταστήματα της πόλης χορηγούνται ως εξής: για τα καταστήματα που δεν βρίσκονται εντός του προσφυγικού οικισμού, για τη χειμερινή περίοδο μέχρι τις 24.00 και για τη θερινή περίοδο μέχρι τη 1.00, ενώ για τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του προσφυγικού οικισμού ή έστω και μία

Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.: Επικίνδυνος “φαγωμένος” δρόμος στα πρανή του ποταμού (Βίντεο-Φωτογραφίες)
Επόμενο άρθρο“‘Αντιφασίστες’ γέμισαν την Αθήνα με φιλοτουρκικές αφίσες για το Αιγαίο!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.