Βόμβα: Τεράστιες οι ζημιές στο κτήριο τραπέζης στο κέντρο της Αθήνας

0

Τεράστιες είναι οι ζημιές από την βόμβα που εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής και προκαλούν το συμπέρασμα πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, η πρόσοψη του κτηρίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας πλέον θυμίζουν περισσότερο οικοδομή υπό κατασκευή, καθώς κυριολεκτικά έγιναν τα πάντα γυαλιά – καρφιά. Μάλιστα ήδη τα συνεργεία έχουν απομακρύνει τα μπάζα, που στοιβάζονται σε σωρούς ακριβώς απέξω.

Η βόμβα εξερράγη στις 22:38 το βράδυ, αφού 35 λεπτά νωρίτερα άγνωστος είχε τηλεφωνήσει σε ιστοσελίδα και είχε προειδοποιήσει για το γεγονός. Μάλιστα, μαρτυρίες ανέφεραν πως περίπου την ίδια ώρα με το τηλεφώνημα, δύο άγνωστοι άντρες άφησαν μια τσάντα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα, ανάμεσα από τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου και αφού ανέβηκαν σε μηχανάκι, εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το σημείο και πράγματι, την ώρα που είχε αναφέρει ο άγνωστος στο τηλέφωνο, η βόμβα εξερράγη.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει όλο το υλικό από κάμερες της περιοχής και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη εντοπίσει σε κάποιο πλάνο τους δύο άντρες, χωρίς όμως να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Πλέον, οι έρευνες στρέφονται κυρίως στους Πυρήνες της Φωτιάς, που είναι η τρομοκρατική οργάνωση με τα περισσότερα χτυπήματα το τελευταίο διάστημα.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθρο“Πέσαμε σε καλώδια”…
Επόμενο άρθρο“Ομόφωνη απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.