“Θρίαμβος, Στάλιν, Правда, χολή και γήπεδο”… #bouzouki

0

Δημοσιεύθηκε σήμερα (και από την Fx-news) ρεπορτάζ ενημερωτικής οικονομικής ιστοσελίδας, το οποίο αναφέρει:

Φρένο στην χρηματοδότηση των γηπέδων στην Αθήνα βάζουν οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον τραπεζικό αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο. Παράγοντες της τραπεζικής και κατασκευαστικής αγοράς, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θεωρούν ότι πλέον τα γήπεδα δεν φέρνουν έσοδα, καθώς σπάνια μπορούν να γεμίζουν. Παράλληλα, σχεδόν μηδενικές είναι και οι πωλήσεις που σημειώνουν οι εμπορικοί χώροι εντός των γηπέδων, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του γηπέδου Καραϊσκάκη, όπου ελάχιστα είναι πλέον τα καταστήματα που λειτουργούν.

Το τι έγινε από μέλη της διοίκησης της “τοπικής μας εξουσίας”… δεν περιγράφεται!!!

ΘΡΙΑΜΒΟΣ… έλεγε η χαρά τους για την “δικαίωσή” τους, μέσω αναρτήσεων στο facebook:

Κρίμα! Χάθηκε το όνειρο εκατομμυρίων Ελλήνων να περάσουμε στην ανάπτυξη!!! και να βγούμε μια για πάντα από την οικονομική κρίση.
Οι τράπεζες θεωρούν ότι πλέον τα γήπεδα δεν φέρνουν έσοδα, καθώς σπάνια μπορούν να γεμίζουν. Παράλληλα, σχεδόν μηδενικές είναι και οι πωλήσεις που σημειώνουν οι εμπορικοί χώροι εντός των γηπέδων, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του γηπέδου Καραϊσκάκη, όπου ελάχιστα είναι πλέον τα καταστήματα που λειτουργούν.
Τα εντελώς αντίθετα ισχυρίζονταν το 2014 οι “έγκριτοι” επιστήμονες της Πολεοδομικής-Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Θεώρησης του γηπέδου, όταν, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου, χαρακτήριζαν το γήπεδο της ΑΕΚ σημαντικότατη παραγωγική και στρατηγική επένδυση τόσο για την τοπική οικονομία της περιοχής μας αλλά και της ευρύτερης, όσο και για τη συνολική οικονομία που θα συμβάλει στο στόχο της εξόδου της χώρας από την τρέχουσα δημοσιονομική και οικονομική κρίση!!!! Η αυθαίρετη αυτή άποψη συμπεριλήφθηκε στην αιτιολογική έκθεση του ρυθμιστικού για να τεκμηριώσει το Δημόσιο συμφέρον, υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών που το ψήφισαν, από την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης του Δήμου και όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος.

Κοιτάξτε! Από την “χαρά τους” για ένα δημοσίευμα άσχετο με την περιπτωσή μας (βλπ. ΥΓ)  το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες, τους έδωσε αφορμή για να βγάλουν χολή ΚΑΙ κατά της αντιπολίτευσης του δήμου και του τύπου.

Το ιδεοληπτικό τους σκεπτικό, που γαλουχήθηκε μέσα από την ανάλυση των ανδραγαθημάτων του θείου Στάλιν (ο Μαρξ μάλλον νεοφιλελεύθερος τους είναι) και το “επιτυχημένο και δημοκρατικό του μοντέλο“, ΔΕΝ κρατήθηκε με τίποτα, και το εξέθεσαν για μια ακόμη φορά στο Facebook! Και εκτίθενται συνέχεια, και συνέχεια και συνέχεια…! Εκθέτουν και τους λίγους ικανούς που υπάρχουν στην “ομάδα” που μας διοικεί!

Και πόσο μάλλον (εκτίθενται) όταν η αφορμή για την ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ τους, είναι μια είδηση που νομίζουν ότι είναι κατά του γήπεδου στη Νέα Φιλαδέλφεια! Της μεγάλης εμμονής τους...! Του μεγάλου ταξικού εχθρού τους!

Γιατί, ταξικός εχθρός, το γήπεδο;;;

Μα θα το φτιάξουν επιχειρηματίες! Και όχι το “πλούσιο” κράτος μας! Και όχι όπως κάποτε τα έφτιαχνε κατά δεκάδες η αγαπημένη τους ΕΣΣΔ…

Δείτε στην φωτογραφία τους ευτυχισμένους εργάτες που παράγουν την πρώτη ύλη για να χτιστούν τα φαραωνικά ΚΡΑΤΙΚΑ σοβιετικά στάδια. Η ευτυχία των εργαζομένων αντικατοπτρίζεται ανάγλυφα. Ασφαλείς συνθήκες εργασίας, δικαιώματα, 8ωρο, αργία τα Σαββατοκύριακα, 14 μισθοί, άδειες, τα πάντα όλα… τους προσέφερε ο “Θείος”:

 

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά τους! Ούτε το άλσος, ούτε η πόλη, ούτε τίποτα! Είναι ο “ταξικός” τους εχθρός! Δηλαδή, όλοι μας! Και οι ίδιοι είναι στην πράξη εχθροί του εαυτού τους, αλλά κάνουν πως δεν το ξέρουν! Πως θα συνεχίσουν την “επανάσταση” άλλωστε, αν το “μάθουν”;;;   Διότι από όσο γνωρίζουμε, και ιδιοκτησίες έχουν, και καταστήματα νοικιάζουν, άρα επιχειρούν!

Και ο τύπος;;; Ποιος τύπος… Αν γράφει για τις “δράσεις” τους μέσω του δήμου -που από κ@λ@φαρδία βρεθήκαν– ή κάτι που  “βολεύει”… κοινοποιήσεις παντού και Like! Αν κάτι ΔΕΝ βολεύει... ο τύπος είναι πουλημένος, όργανο των συμφερόντων, του παρακράτους, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ κλπ…

Μάλλον θα ονειρεύονταν κάτι μεταξύ Правда & Αυγής του ’53:

Βρε, πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε και άλλο;;;


Υγ. Στο συγκεκριμένο project του γηπέδου της ΑΕΚ, ΔΕΝ υπάρχουν εμπορικές χρήσεις, τέτοιες όπου μια τράπεζα θα τις υπολόγιζε για να δώσει δάνειο. Επίσης, ΔΕΝ έχει βασιστεί η κατασκευή του σε τραπεζικό δανεισμό, όπως έχει αναφερθεί για το Γουδή και το γήπεδο του ΠΑΟ (60%), το οποίο είναι μόνο μια απλή αναφορά της κυβέρνησης και δεν έχει οτιδήποτε προχωρήσει επίσημα. Σε αντίθεση με της Νέας Φιλαδέλφειας που βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης… Για να ακριβολογούμε κυρίες και κύριοι. 


#bouzouki

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή 16χρονου: “Μπαμπά, δεν είμαι Μέσι!”
Επόμενο άρθροEurostat: Οι φτωχότερες & πλουσιότρες περιοχές της Ελλάδας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.