Φόβος για νέα “τρομοδέματα”…

0

Δεν υπάρχει ένδειξη μέχρι στιγμής για άλλα τρομο-δέματα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας πάντως ότι ερευνώνται όλες οι περιπτώσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι τα τρομοδέματα που εστάλησαν στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι «προφανώς είναι από την ίδια πηγή». Οι ενδείξεις, πρόσθεσε, δείχνουν ότι πρόκειται για «ουρές της γνωστής οργάνωσης των Πυρήνων της Φωτιάς, υπολείμματα αυτής της οργάνωσης που θέλει να δείξει ότι υπάρχει ακόμη».

Όπως διευκρίνισε, «η εκτίμηση και η ανάλυση που ήρθε από τη Γερμανία κυρίως» είναι ότι το δέμα περιείχε «πυρίτιδα μικρής ποσότητας, από αυτό το υλικό που χρησιμοποιείται στα πυροτεχνήματα», ενώ δεν περιείχε πυροδοτικό μηχανισμό. Σημείωσε πάντως ότι «και αυτό μπορεί να κάνει ζημιά, όπως έκανε στο ΔΝΤ».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι όλο το βράδυ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έκαναν ελέγχους σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και την εταιρεία που διενεργεί τους ελέγχους στο αεροδρόμιο «για να δούμε τι πάει και τι δεν πάει καλά σε όλη τη διαδικασία». «Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα μέχρι να πουν οι ειδικοί τι φταίει» είπε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, ότι θα ληφθούν μέτρα για να καλυφθούν τα κενά και ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές και τις γερμανικές αρχές.

Που εστιάζουν οι έρευνες

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής προχωρούν αργά αλλά εξονυχιστικά για τον εντοπισμό των ασύλληπτων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που κατασκευάζουν και στέλνουν τους εκρηκτικούς φακέλους.

Βασική μέριμνα είναι ο εντοπισμός των σημείων από τα οποία έχουν σταλεί τα πακέτα, το ένα που εξερράγη τελικά στο Παρίσι και το άλλο προς το Βερολίνο, προκειμένου να δουν από τις κάμερες των υποκαταστημάτων τα πρόσωπα των μελών της οργάνωσης που ταχυδρόμησαν τα πακέτα.

Παράλληλα, περιμένουν από το Βερολίνο την αποστολήδακτυλικών αποτυπωμάτων ή ιχνών dna που μπορεί να βρέθηκαν στο φάκελο που δεν εξερράγη σε μια προσπάθεια ενδεχόμενης ταυτοποίησης του κατασκευαστή.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν πως «είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Πυρήνες της Φωτιάς γνώριζαν λεπτομέρειες για το πώς θα περάσουν τα πακέτα χωρίς να εντοπιστούν. Έτσι, έβαλαν εκρηκτική ύλη μόλις 31 γραμμαρίων που δεν ανιχνεύεται από τα x- rays, μείωσαν το βάρος και τον όγκο των πακέτων για να μην τραβούν την προσοχή ενώ έβαλαν ως εικονικούς αποστολείς τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Κικίλια για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ελεγκτών των ΕΛ.ΤΑ.».

Επίσης αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα εν λόγω συμβάντα θυμίζουν ανάλογη επιχείρηση των Πυρήνων το 2010, οπότε η οργάνωση είχε στείλει μαζικά τρομοδέματα. Μάλιστα, αυτά τα πακέρα μπορεί να αποκαλύπτονται ένα ένα καθώς δεν φτάνουν στον παραλήπτη ταυτόχρονα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ενδείξεις για 8 ακόμη ύποπτες αποστολές, τις οποίες εξετάζουν λεπτομερώς προκειμένου να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους παραλήπτες.

Επίσης, σε εσωτερικό επίπεδο, πρεσβείες, οικονομικοί οργανισμοί, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και υπουργεία έχουν τεθεί σε συναγερμό λαμβάνοντας εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. για σαρωτικούς ελέγχους στα δέματα, αφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στα σχέδια των «Πυρήνων» και ελληνικοί στόχοι.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας διέψευσε ότι υπάρχουν ενδείξεις και για άλλα τρομοδέματα τονίζοντας ωστόσο ότι οι έρευνες που γίνονται συνεχίζονται και είναι ενδελεχείς.

Την ίδια ώρα άντρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν κατασκηνώσει στα κέντρα διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και στον αερολιμένα των Σπάτων. «Από όπου και αν εστάλησαν οι φάκελοι είναι βέβαιο πως πέρασαν από αυτά τα δύο σημεία. Και συνεπώς εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες» αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Ομηρεία, καλάσνικοφ, εμπρησμός αυτοκινήτων & σπέκουλα!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Νέα στοιχεία για τους αδίστακτους απαγωγείς (Βίντεο-Ηχητικό)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.