Περιμένουν (αιώνια;;;) συντάξεις…….

0

Στην αποκαλυπτική ομολογία ότι δεν «υπάρχει σχέδιο» για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων που πρέπει να γίνει έως τον Οκτώβριο προκειμένου να μην «χαθούν» τα 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας η ΕΕ, προχωρά η διοίκηση του ΕΦΚΑ σε εσωτερικό έγγραφο.

«Δεν υπάρχει σχέδιο για για την διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων.

Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη», αναφέρει το έγγραφο της μορφής «non paper», που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Εκκρεμείς συντάξεις υπολογίζεται αυτή τη στιγμή πως είναι περίπου 150.000, με τις 95.526 από αυτές να είναι στην κατάσταση αυτή για περισσότερα από δύο χρόνια.

Περισσότερες από 55.000 είναι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από τις 13/5/2016, δηλαδή από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σε άλλο σημείο του εγγράφου, που έχει έκταση τριών σελίδων, ο διοικητής του ΕΦΚΑ που το υπογράφει τονίζει πως «πρέπει να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του ΕΦΚΑ ως ένα και μοναδικό Ταμείο και να πάψουν να υπάρχουν υποκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό τα παλιά Ταμεία, όπως συμβαίνει από πέρυσι».

Ο ίδιος προσθέτει πως «οι αποφάσεις του ΕΦΚΑ λαμβάνονται από ένα άτομο, τον διοικητή, και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους, είτε όσον αφορά τη στέγαση και την μετακίνηση προσωπικού, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν επικρατούν πια τα Ταμεία και όλοι θα πρέπει να αποδεχτούν τον ΕΦΚΑ και την παρούσα ιεραρχία».

Από την πλευρά του ο διοικητής του ταμείου, Θωμάς Μπακαλέξης, επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ ότι το έγγραφο υφίσταται λέγοντας ότι «είναι μια καταγραφή των προβλημάτων που πράγματι υπάρχουν με στόχο να πιεστούν τα στελέχη του ταμείου για να μη χαθεί ο στόχος».

Σύμφωνα με τον ίδιο από τις 95.000 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις έχουν εκδοθεί αποφάσεις για 40.000 εξ αυτών ενώ, όπως είπε, το χρονοδιάγραμμα για τον Οκτώβριο παραμένει ως έχει με διαβεβαίωση από στελέχη του υπουργείου ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου του “νέο”
Επόμενο άρθρο«Παγώνουν την κατασκευή των γηπέδων οι τράπεζες»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.