Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις από τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ

0

Λάβαμε τις παρακάτω ενημερώσεις-ανακοινώσεις:


ΔΩΡΕΑΝ  ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης  & προαγωγής της υγείας,  ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας διοργανώνει Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, για γυναίκες από 40 -69 ετών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργαζόμενο διαγνωστικό Κέντρο στις 31 Μαρτίου 2017 κατόπιν ραντεβού.

Όσες γυναίκες, κάτοικοι ή δημότες του Δήμου ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και πληροφορίες  στα τηλ. 2102532047 (εσ.310 & 301).


Ενημέρωση Λειτουργίας της Δομής  «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Κ.Η.Φ.Η.»

Στη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) από  το 2003 και συνεχίζει τη λειτουργία του μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Το Κ.Η.Φ.Η. είναι μια σύγχρονη ανοιχτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, πάρκισον, νοητικά, ψυχικά προβλήματα υγείας) και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους δέχεται την επιβάρυνση και την επαγρύπνηση αυτής ενώ παράλληλα εργάζεται ή μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται  να ανταποκριθεί στη φροντίδα αυτών. Σκοπός της Δομής είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Επίσης, επιδιώκεται εναρμόνιση της οικογένειας και της εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Το Κ.Η.Φ.Η. λειτουργεί με ειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας υπηρεσίες όπως είναι η πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, η ψυχοσυναισθηματική στήριξη στους ωφελούμενους και τους φροντιστές αυτών, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους και τους φροντιστές, ειδική ψυχοεκπαίδευση σχετικά με ψυχογηριατρικές παθήσεις στους φροντιστές, νευροψυχολογική αξιολόγηση, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, ειδική φυσιοθεραπεία/πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων, μουσικοθεραπεία, ομάδα ανάγνωσης, ομάδα λαϊκής παράδοσης  καθώς και σίτιση με δεκατιανό και γεύμα. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των ωφελούμενων με συνοδό από και προς την οικία τους.

Το πρόγραμμα του Κ.Η.Φ.Η. δύναται να προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά σε 25 ηλικιωμένα άτομα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εξυπηρετούμενων.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων βρίσκεται επί της οδού Θεμ. Σοφούλη 4 και Παπάγου, στη Ν. Φιλαδέλφεια (περιοχή Απομάχων) και λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από  7:00π.μ. – 15:00μ.μ.

Στοιχεία  Επικοινωνίας:                                                                                                                                                                                Τηλέφωνο: 210 2584067                                                                                                                                                                        E-mail: kifi@neafiladelfeia.gr


Μεταφορά Κοινωνικού Φαρμακείου

Το Κοινωνικό Φαρμακείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης από την έναρξη  λειτουργίας του, Σεπτέμβρη του 2016, μέχρι και σήμερα έχει αποδείξει στην πράξη την αναγκαιότητα λειτουργίας του.

Ο χώρος στην πλατεία Κυθήρων (περιοχή Απομάχων) εξάντλησε τις δυνατότητές του σε εξυπηρέτηση δωρεάν παροχής φαρμάκων για  συμπολίτες μας αλλά και σε αποθήκευση προσφορών φαρμάκων από συλλογικότητες, φαρμακεία και οικιακά υπόλοιπα.

Για την αναβάθμιση της δυναμικότητας του Κοινωνικού Φαρμακείου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, αυτές τις μέρες μεταφέρεται σε μεγαλύτερο και λειτουργικότερο χώρο, επί της οδού Τρωάδος 2 στη Νέα Φιλαδέλφεια (δίπλα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αττάλου, συγκρότημα ΟΕΚ).

Για τις ανάγκες τις μετακόμισης δε θα λειτουργήσει αυτή την Τετάρτη 22/03/2017 και ζητούμε την κατανόησή σας.

Σας περιμένουμε την επόμενη Τετάρτη 29/03/2017 το απόγευμα 17:30-19:30, όπως κάθε Τετάρτη.


ΔΩΡΕΑΝ  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης  & προαγωγής της υγείας και σε συνεργασία με την Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Ν. Φιλαδέλφειας θα υλοποιήσει  δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο για τους κατοίκους του Δήμου.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο τηλ.210 2595619 από τις 8.00-14.00

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτομαγιά 2017: Αιτήσεις για πάγκους
Επόμενο άρθροTρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.