Δολοφονία Αρχιμανδρίτη: Το Facebook πρόδωσε τους Πακιστανούς

0
Αρχείο

Μέσα από πληροφορίες που έδωσαν φίλοι του Αρχιμανδρίτη, από τις συνομιλίες στο Facebook, αλλά και τις πληροφορίες που απέσπασαν από φίλους των δραστών, κατάφεραν οι αστυνομικοί να εξιχνιάσουν την άγρια δολοφονία του 47χρονου ιερέα Ιερόθεου Καμίτση, μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιος μάρτυρας, μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ιερωμένου, αντιλήφθηκε για ποιον πρόκειται, και έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. την πληροφορία ότι ο 47χρονος είχε επαφές και επικοινωνία με έναν 28χρονο άνδρα από το Πακιστάν με το όνομα «Αλί» που μένει και εργάζεται σε θερμοκήπια στον Κίσσαμο Χανίων. 

Επιπλέον, φίλος του ιερέα είπε στους αστυνομικούς ότι ο Αρχιμανδρίτης πρόσφατα του είχε δείξει φωτογραφία του «Αλί». Θύμα και δράστης φαίνεται ότι είχαν γνωριστεί μέσω του Facebook λίγους μήνες νωρίτερα.

Κατά τον ίδιο, θύμα και δράστης είχαν συναντηθεί άλλη μια φορά, στις αρχές του 2017. Μάλιστα, είχε ακούσει τον Αρχιμανδρίτη να συνομιλεί τηλεφωνικώς με τον «Αλί» και να τον καθοδηγεί για το πώς θα φθάσει στο σπίτι του.

Μετά τις πληροφορίες, οι άνδρες του τμήματος Δίωξης κατά Ζωής, και τσεκάροντας τους λογαριασμούς στο Facebook, διαπίστωσαν ότι ο άτυχος 47χρονος είχε όντως κλείσει ραντεβού με τον δολοφόνο του, στο σπίτι του, προκειμένου ο ιερέας να τον βοηθήσει με τα χαρτιά του για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο «Αλί» που είχε φροντίσει να εξαφανίσει από το προφίλ του όλες τις συνομιλίες του με τον αρχιμανδρίτη, είχε στείλει μήνυμα σε ομοεθνή του ότι βρήκε άτομο που θα τον βοηθούσε με τα χαρτιά του και θα τον συναντούσε στην Αθήνα.

Η ιστορία άρχισε να… κουμπώνει, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, βρήκαν στην Κρήτη τον 31χρονο Πακιστανό συγκάτοικο του Αλί, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι στις 13 Φεβρουαρίου οι τρεις φίλοι του με τους οποίους έμενε και μαζί, πήγαν με το πλοίο στην Αθήνα. 

Καθοριστικό  ήταν και ένα τηλεφώνημα που έκαναν ο 28χρονος Αλί και ο 33χρονος Ραφίκ στον συγκάτοικό τους λέγοντάς του ότι «πήγαμε σε ένα σπίτι στον Γέρακα και το… ληστέψαμε. Πήραμε ένα λάπτοπ, κινητό και πολλά λεφτά. Φεύγουμε με αεροπλάνο για το Πακιστάν».

Οι δράστες φέρεται να απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το σπίτι του ιερέα, χρυσά εγκώλπια τα οποία πιθανότατα πήγαν σε ενεχυροδανειστήριο και αμέσως μετά έφυγαν μέσω του Ελ. Βενιζέλος για Πακιστάν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι σίγουροι πως οι δράστες είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ γίνονται ενέργειες για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“Από Ελλάδα ταχυδρομήθηκε η βόμβα για τον Σόιμπλε”
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Το “κενό νόμου” στην βουλή;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.