“Βυθίστηκε” η οικονομία – Πάμε για ύφεση αντί ανάπτυξη!

0

Μείωση σοκ κατά 1,2% σημείωσε το ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ως εκ τούτου το σύνολο του 2016 εκτιμάται ότι έκλεισε με ύφεση 0,1% έναντι της αρχικής εκτίμησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3%. Κοινώς διαψεύδονται οι κυβερνητικές προσδοκίες ότι το το 2016 έγινε το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην ανάκαμψη. Μάλιστα με βάση τα στοιχεία, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2016 μας πηγαίνουν 20 χρόνια πίσω. Και αυτό διότι σε όρους όγκου ΑΕΠ, με εποχική και ημερολογιακή διόρθωση, το τέταρτο τρίμηνο του 2016 είναι το χειρότερο τέταρτο τρίμηνο από το 1998!

Κρίσιμο στοιχείο φυσικά τα πολύ άσχημα στοιχεία για το δ’ τρίμηνο που καταδεικνύουν πόσο ζημιά κάνει η αβεβαιότητα για το κλείσιμο της αξιολόγησης στην οικονομία.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα το ΑΕΠ κατά το δ’ τρίμηνο του 2016 κινήθηκε πτωτικά και σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2015 καθώς παρουσίασε μείωση κατά 1,1% έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι διαφορές στα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Συνέντευξη τύπου Αρη Βασιλόπουλου την Τρίτη
Επόμενο άρθροΣμύρνη: Σπάνιες φωτογραφίες και θύμησες από την καταστροφή…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.