“Από Ελλάδα ταχυδρομήθηκε η βόμβα για τον Σόιμπλε”

0

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 10 το πρωί την Τετάρτη στο Βερολίνο, όταν εντοπίστηκε ύποπτο δέμα έξω από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί και ομάδες της αντιτρομοκρατικής για να ελέγξουν και να απομακρύνουν το “πακέτο”.

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε πως το δέμα είχε πράγματι εντός του εκρηκτικά τα οποία και εξουδετερώθηκαν. Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές, πάνω του αναγραφόταν ως παραλήπτης ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και το περιεχόμενο του “προδόθηκε” από κάποια καλώδια που προεξείχαν.

“Η πρώτη εξέταση του πακέτου έδειξε ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείται για παραγωγή πυροτεχνημάτων. Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν”, έγραψε το Reuters επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η ιστορία έλαβε νέα τροπή το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Märkische Allgemeine Zeitung, η οποία επικαλούμενη το πρακτορείο DPA, έγραψε σε κεντρικό της θέμα πως το πακέτο είχε αποσταλεί προς τον Β. Σόιμπλε προσωπικά, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν μία διεύθυνση στην Ελλάδα. “Το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα”, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η εν λόγω εφημερίδα επικαλείται πηγές των επίσημων αρχών και γράφει συγκεκριμένα πως το δέμα είχε ενδεχομένως ταχυδρομηθεί από τη χώρα μας, τη μέρα που συζητείται ο προϋπολογισμός στην Μπούντεσταγκ.

Νωρίτερα, οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία. Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του αγνώστου αποστολέα του δέματος.

Διευκρινίζεται πως περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις και από την ΕΛΑΣ.

Η υπόθεση του 2010
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.

ΠΗΓΗnews247.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: “Απάντηση Δήμου στα εξώδικα και τις μηνύσεις”
Επόμενο άρθροΔολοφονία Αρχιμανδρίτη: Το Facebook πρόδωσε τους Πακιστανούς
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.