Άρχισε η “μάχη της Βίλας Ζωγράφου”

0


Σε εξέλιξη βρίσκονται

επεισόδια στην Πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου, από περίπου 1.000 αντιεξουσιαστές που συγκεντρώθηκαν εκεί από νωρίτερα το απόγευμα και διαμαρτύρονται για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Βίλα Ζωγράφου που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, οι αντιεξουσιαστές έστησαν πύρινα οδοφράγματα και άρχισαν να πετούν πέτρες στα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια που παραμένουν σε εξέλιξη στους δρόμους του κέντρου του Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωινές ώρες σήμερα, με μέριμνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, μετακινήθηκαν άτομα από δύο κτίρια, στα οποία είχαν εγκατασταθεί.

Στην πρώτη κατάληψη αντιεξουσιαστών, στο κέντρο της Αθήνας, επί τη οδού Αλκιβιάδου, διέμεναν 127 πρόσφυγες, οι όποιοι θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες δομές.

Στο κτίριο θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.

Από την δεύτερη κατάληψη αντιεξουσιαστών, στην περιοχή του Ζωγράφου και συγκεκριμένα από την Βίλα Ζωγράφου, απομακρύνθηκαν 7 Έλληνες, ενώ το κτίριο αποδίδεται στον οικείο Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού. Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Δύσκολη και “επικίνδυνη” εβδομάδα…
Επόμενο άρθροΒ. Κουμαριανός: “Ένα Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.