Οι Τούρκοι έβγαλαν στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»

0

Η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στο Αιγαίο με νέες προκλήσεις και ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και μάλιστα στρατιωτικά μέσα.

Στο σκηνικό έντασης προστίθεται η κίνηση της Αγκυρας να βγάλει στο Αιγαίο το τουρκικό ωκεανογραφικό Τσεσμέ που πλέει βόρεια της Λήμνου, ανάμεσα στο θαλάσσιο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

Στο χάρτη που συνοδεύει την τουρκική NAVTEX γίνεται αναφορά στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη αλλά και τη Θεσσαλονίκη και με τις τουρκικές ονομασίες τους Limni, Semadirek και Selanik.

Αναφέρεται ότι το σκάφος TCG CESME (Τσεσμέ), θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη δεν προκαλεί ανησυχία στο ελληνικού υπουργείο Άμυνας που, ωστόσο, παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του πλοίου.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο μεγάλος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος
Επόμενο άρθροΝέο θρίλερ με τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.