“Η προσέγγιση επιχειρήθηκε, το μπαλάκι πλέον στον Δήμαρχο…”

1

Στο τελευταίο μας ρεπορτάζ, σας γράφαμε για την τάση που υπάρχει από κάποιος στο περιβάλλον της ΑΕΚ, να επιχειρηθεί μια ύστατη προσέγγιση του Άρη Βασιλόπουλου στο θέμα του νέου γηπέδου πριν από την τελική σύγκρουση μαζί του. Και το σημερινό αίτημα των δέκα προσφυγικών σωματείων, Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών, επιβεβαίωσε τα όσα σας αναφέραμε.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μαραζιώτης – onsports.gr

Είναι ακριβώς εκείνοι που πιστεύουν πως ίσως αξίζει τον κόπο να γίνει μια τελευταία προσπάθεια να πεισθεί ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας με επιχειρήματα και όχι με εντάσεις. Άλλωστε, οι εμπνευστές του κινήματος που δημιουργήθηκε, στο οποίο πρωτοστατεί ο σύλλογος «Ρίζες» (απαριθμεί 2.500 μέλη), είναι δεδομένα εναντίον των συγκρούσεων.

Ζήτησαν λοιπόν ραντεβού με τον Δήμαρχο, με σκοπό να τον πείσουν να συμβάλει στη δημιουργία της «Αγιάς Σοφιάς». Κεντρικό τους σύνθημα είναι «δεν έχεις δικαίωμα να μπαίνεις εμπόδιο στη μνήμη μας» και συμπληρώνουν: «Δεν μιλάμε για ένα απλό γηπεδικό ζήτημα, αλλά για ένα προσκύνημα στις πατρίδες της Μικρασίας και του Πόντου».

Στην επιτροπή που προτίθεται να συναντήσει τον Άρη Βασιλόπουλο, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων Καθηγητές Πανεπιστημίου, Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες. Στόχος είναι ξεκάθαρος: Να επιχειρηματολογήσουν τεχνοκρατικά υπέρ της «Αγιάς Σοφιάς» και όχι να περιορισθούν-αναλωθούν σε γενικότερες πιέσεις και εντάσεις.

Θα είναι παράλογο να μην τους ανοίξει την πόρτα ο Δήμαρχος και το πιθανότερο είναι πως άμεσα θα ενημερωθούν για το πότε θα τους δει. Το αν θα βγει κάτι από αυτή τη συνάντηση, είναι ένα άλλο ζήτημα. Πάντως, είναι μια προσπάθεια προσέγγισης, πριν από την συνολικότερη κιτρινόμαυρη έκρηξη.

Προηγούμενο άρθροΕξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός με χειροβομβίδα σε πάρκο στη Δάφνη
Επόμενο άρθροΝ.Φ.: Εβαψαν και έγραψαν συνθήματα σε Δημαρχείο και Στρούγκα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.