Χρυσαυγίτες εισέβαλαν σε σχολείο στο Πέραμα

0
Αρχείο
Αρχείο

Ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε  -σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών- στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, και καταφέρθηκαν εναντίον δασκάλων και γονέων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕφΣυν, που επικαλείται επώνυμες καταγγελίες, γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς στον χώρο του σχολείου, ενώ έξω από αυτό αστυνομικοί παρέμειναν αμέτοχοι.

Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι ο Λαγός, όταν έφθασε στο προαύλιο χώρο του σχολείου, άρχισε να απευθύνεται με χυδαίες εκφράσεις κατά των δασκάλων και των γονέων, εξαπολύοντας και απειλές.

Αφορμή για τις βιαιότητες ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Ακολούθησε συνεδρίαση εκπαιδευτικών και γονέων, εντός του σχολείου, ενώ έξω παρέμειναν για αρκετή ώρα οι χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Γ. Λαγό.

Έξω από το σχολικό συγκρότημα ήταν συγκεντρωμένοι και γονείς που δεν επιθυμούν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, οι οποίοι μετά το πέρας της σύσκεψης φώναξαν συνθήματα εναντίον του δημάρχου.


Αντιδράσεις

To υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, παρουσία των μαθητών, από ομάδα χρυσαυγιτών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.

“Η σημερινή εμφάνιση των χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής.

Και προσθέτει ότι το υπουργείο “έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο”.

“Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριο τους σε νεανικές ψυχές”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση.

“Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

“Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά”, σημειώνει και προσθέτει: “Στόχος αυτή την φορά το αυτονόητο δικαίωμα μικρών παιδιών στην εκπαίδευση. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων. Ελπίζουμε οι κρατικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους”.

“Η εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος, έρχεται να μας θυμίσει τι εκφράζει αυτός ο χώρος. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία μας από τη ρητορική μίσους και τους τραμπουκισμούς. Τα μαθήματα βίας έξω από την ύλη των σχολείων και η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλης τους”, σημειώνει το Ποτάμι.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΟι παλαίμαχοι της ΑΕΚ τίμησαν την Μητρόπολη Ν.Ιωνίας-Φιλαδελφείας
Επόμενο άρθρο“ΒΗΜΑ & ΝΕΑ… πάνε ΣΥΡΙΖΑ”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.