Οι «ληστές χρηματοκιβωτίων» χτυπούν καθημερινά στα δυτικά και βόρεια προάστια!

0

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει οι «ληστές χρηματοκιβωτίων» που χτυπούν επιχειρήσεις στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής.

Πρόκειται για βίαιες συμμορίες που αλλάζουν σύνθεση σε κάθε επίθεση με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι κάποιες εξ αυτών έχουν έδρα τη δυτική Αττική. Μετά την αιματηρή ληστεία με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας «Υφαντής» στην Κηφισιά, ακολούθησε σειρά επιθέσεων.

Μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν δύο νέα χτυπήματα. Το πρώτο σε φαρμακοβιομηχανία στο Μενίδι και το δεύτερο στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος» στο Καπανδρίτι.

Τα ξημερώματα της Τρίτης εφτά ληστές εισέβαλλαν στα κεντρικά της «Όλυμπος» που βρίσκεται στο 27ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο Καπανδρίτι. Οι δράστες δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι υπήρχε φύλαξη του χώρου, ενώ γνώριζαν που βρίσκεται το λογιστήριο. Εμφανίστηκαν στις 2.30 στο προαύλιο της εταιρίας, περικύκλωσαν το φύλακα και αφού τον έδεσαν κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό του κτιρίου. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να ανοίξουν πόρτα που οδηγεί στο λογιστήριο. Εκεί υπήρχαν υπάλληλοι της επιχείρησης, τους οποίους ακινητοποίησαν. Υπό το φόβο, ωστόσο, ότι όσο εκείνοι έδεναν το φύλακα μπορεί κάποιος να ενεργοποίησε το συναγερμό, τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι οι συμμορίες χτυπούν συχνά σε σημεία, από τα οποία μπορούν να έχουν εύκολη διαφυγή προς την Εθνική Οδό και έτσι δεν θεωρούν τυχαίο ότι επελέγη την Τρίτη ο συγκεκριμένος στόχος. Όπως ακριβώς συνέβη με τη ληστεία στα κεντρικά γραφεία του «Υφαντή».

Οι αστυνομικοί παρατηρούν έξαρση επιθέσεων στο Μενίδι με στόχο χρηματοκιβώτια. Μόλις τα ξημερώματα της Δευτέρας διαρρήκτες εισέβαλλαν στα γραφεία φαρμακοβιομηχανίας στη λεωφόρο Πάρνηθος. Αφού έσπασαν την πλαϊνή πόρτα της εταιρίας, ξήλωσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου 2.000 ευρώ, επιταγές και λίρες Αγγλίας. Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από το συναγερμό. Ακριβώς ίδια ληστεία είχε γίνει στην ευρύτερη περιοχή στα γραφεία θυγατρικής επιχείρησης που ανήκει σε γνωστή φαρμακευτική εταιρία. Μία άλλη κινηματογραφική επίθεση που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας είχε σημειωθεί στα κεντρικά γραφεία εταιρίας τροφίμων. Οι δράστες χτύπησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξήλωσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ποσό των 600.000 ευρώ και επιταγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο μάρκας Mini Cooper, το οποίο πιθανότατα ήταν κλεμμένο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους DNA και βιντεοληπτικό υλικό από αρκετά περιστατικά. Μακροσκοπικά προκύπτουν κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στα μέλη των συμμοριών, τα οποία σχεδόν πάντα έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Οι δράστες εκτιμάται ότι είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή Ρομά που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα. Το βάρος των ερευνών έχει πέσει στις κεντρικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ που έχουν αναλάβει την ενδελεχή έρευνα.

ΠΗΓΗhuffingtonpost.gr
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Επόμενο άρθροΜητρόπολη Ν.Ι.Φ.: Σύναξη νέων Επιτρόπων και Μελών Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.