Χριστούγεννα με παγωνιά και χιόνι;

0

KAIROS-nea-filadfelfiaΚρύο και βροχές έρχονται το επόμενο διήμερο, που θα πλήξουν τα ανατολικά τμήματα της χώρας μας με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και λίγα χιόνια στα βουνά της κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας.

Από την Παρασκευή και μετά ο καιρός βελτιώνεται ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανέβει και η θερμοκρασία για να φτάσουμε μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας χωρίς να φαίνεται να επηρεαζόμαστε από κάποιο οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας.

Η κατάσταση όμως αυτή δε φαίνεται να διαρκεί για πολύ αφού από τα μέσα περίπου της άλλης εβδομάδας έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας… από την Ιταλία.

Το σύστημα αυτό αναμένεται να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά σηματοδοτώντας στην ουσία ένα αρκετά μεγάλο διάστημα βαρυχειμωνιάς στην χώρα μας.

Η αρχή θα γίνει με πολλές και ισχυρές βροχές και στην πορεία με πολικό ψύχος και χιόνια. Η θερμοκρασία θα πέσει πολύ και δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι και στα πεδινά.

Το σενάριο αυτό, η επικράτηση του οποίου εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο στα παγκόσμια μοντέλα πρόγνωσης του καιρού ίσως οδηγήσει σε πλήρη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων για τις ημέρες των Χριστουγέννων κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι ασυνήθιστο.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φυσικός – Μετεωρολόγος “Epsilon”

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΣυνετρίβη αεροσκάφος της Pakistan Airlines!
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Με επιτυχία ο αγώνας ανωμάλου δρόμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.