Η 2η ανεξαρτητοποίηση & η οριακή πλειοψηφία της “Δύναμης Πολιτών”!

0

ds-dp
Στις 15 Ιουλίου 2015 η εκλεγμένη με τη «Δύναμη Πολιτών» Δημοτική σύμβουλος & μέχρι τότε πρόεδρος της «Κοινωφελούς επιχείρησης» Αντωνία Αναγνώστου, αποχώρησε από την διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου, με δημόσια δήλωση ανεξαρτητοποίησής της. Στην επιστολή παραίτησής της, ανέφερε: «Σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική ομάδα της Δύναμης Πολιτών, στην οποία μετείχα ως συνεργαζόμενη, λόγω της αντίθεσής μου με την εν γένει λειτουργία της παράταξης και τον τρόπο αντιμετώπισης της διαφορετικής άποψης, καθώς και της διαφωνίας μου με τον Άρη Βασιλόπουλο σχετικά με την διχαστική στάση που ετήρησε στο πρόσφατο δημοψήφισμα που πολλοί θέλουν τώρα να ξεχάσουν. Του συνέστησα εγκαίρως να ενεργεί ως Δήμαρχος όλων των πολιτών και όχι ως τοπικός κυβερνητικός παράγοντας, κάτι που αγνόησε εκδηλώνοντας δογματισμό της πολιτικής του παιδείας και την μέθη της εξουσίας. Με αυτήν την Δημοτική Αρχή που δεν αντέχει τις άλλες απόψεις αδυνατώ να συνεχίσω να συμπορεύομαι. Μια αριστερά που λύνει προβλήματα με πολιτικό bullying δεν έχει μέλλον»

Με την αποχώρηση-ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Αναγνώστου, η δημοτική αρχή της “Δύναμης Πολιτών” έχασε μια έδρα από την πλειοψηφική της δύναμη στο Δημοτικό συμβούλιο των 19 δημοτικών συμβούλων, η οποία απαριθμούσε πλέον 18.

Στις 16 Νοεμβρίου 2016 είχαμε και την 2η αποχώρησηανεξαρτητοποίηση από την δημοτική αρχή. Οπότε η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής γίνεται οριακή, με 17 συμβούλους από τους 33 συνολικά του Δ.Σ.!

Ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ορέστης Δούλος με μια «ιδεολογικής φύσεως» επιστολή ανέφερε ότι αποχωρεί από την παράταξη διότι: «(…)  Συμμετείχε στη “Δύναμη Πολιτών” ως μέλος της “Κουμμουνιστικής τάσης”, ως διακριτή μειοψηφία, υπερασπίζοντας με συνέπεια μια γνήσια σοσιαλιστική πολιτική, συνδέοντας τα τοπικά προβλήματα με τις βαθύτερες, αναγκαίες επαναστατικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και το κράτος (…)  Δυστυχώς όμως, η παρούσα δημοτική διοίκηση, όχι μόνο δεν βαδίζει στον αναγκαίο δρόμο της δημιουργίας ενός προπύργιου αντιμνημονιακού–αντικαπιταλιστικού αγώνα και ενός υποδείγματος φιλολαϊκής πολιτικής, αλλά επιμένει να διατηρεί τον «ομφάλιο λώρο» με τον μνημονιακό και υποταγμένο στην άρχουσα τάξη και την τρόικα, ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποστάσεις που από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, επιχείρησε να λάβει με την αποχώρησή του από το κυβερνών κόμμα ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, αλλά και η πλειοψηφία των συμβούλων της δημοτικής διοίκησης, αναιρούνται την πράξη από τη στενή συνεργασία με τη μνημονιακή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τη σύσφιξη σχέσεων τον ίδιο τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα την πρόσφατη ορκωμοσία του τοπικού γραμματέα του ως δημοτικού συμβούλου (σημ.  Γιώργου Ανεμογιάννη) της διοικούσας παράταξης.  Αυτή η εξέλιξη επισφραγίζει και τυπικά την πολιτική βούληση της παρούσας δημοτικής διοίκησης να διατηρήσει την επίσημη στήριξη από το κυβερνών κόμμα, αντί να διαχωρίσει έμπρακτα, καθαρά και οριστικά τη θέση της από αυτό. Η αποδοχή της συμμετοχής του επικεφαλής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα δημοτικών συμβούλων της “Δ.Π.”, καθιστά πλέον αυτονόητα απαγορευτική κάθε περαιτέρω παραμονή των συνειδητών αριστερών και κομμουνιστών αγωνιστών στην “Δ.Π”. (…)   Δυστυχώς,  οι άλλες, εκτός της Κομμουνιστικής Τάσης, αριστερές δυνάμεις της «Δ.Π» (ΛΑΕ, ΔΕΑ – «Κόκκινο Δίκτυο» κ.α.) επιλέγουν να παραμείνουν σε μια παράταξη που δεν διαχωρίζεται από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε ότι κάνουν ένα πολύ σοβαρό πολιτικό λάθος. Παρόλα αυτά, στο μέτρο και στο βαθμό που μελλοντικά θα είναι διατεθειμένοι να σπάσουν την τοπική συμμαχία με τον κυβερνητικό – μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της Κομμουνιστικής Τάσης στο Δήμο μας, θα συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την κοινή δράση με αυτούς τους συντρόφους στο μέλλον.»

Η Δημοτική αρχή με ανακοίνωση-απάντηση στον κ. Δούλο, τον κατηγόρησε για: «(…) ακραίο σεχταρισμό, πλήθος ανακριβειών, την απουσία οποιασδήποτε αυτοδιοικητικής πολιτικής θέσης που να θέτει καθήκοντα στην παράταξη και τη διοίκηση του Δήμου και ότι εφευρίσκει απόκλιση της Δύναμης πολιτών από τις θέσεις και το πρόγραμμά της (…)»

Καταρχήν, ο αποχωρήσαντας σύμβουλος Ορέστης Δούλος, μιλάει για το “αποκορύφωμα” που τον οδήγησε στην “έξοδο“, που είναι η πρόσφατη ορκωμοσία του γραμματέα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Ανεμογιάννη ως Δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ως πρώτος επιλαχών, πήρε ΝΟΜΙΜΑ την θέση του παραιτηθέντος κ. Αντωνόπουλου, με τον οποίο ήταν συνοδοιπόροι και στην «”Δ.Π.” και στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του οποίου εκλέχθηκε και ο κύριος Δούλος το 2014. Ο κύριος Ανεμογιάννης παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δούλος έφυγε. Επιλογή τους και πρόβλημά τους. Η «Δύναμη Πολιτών» είναι μια δημοτική παράταξη. Ο λαός της πόλης την έφερε στην διοίκηση του Δήμου για να κάνει τα πάντα προς όφελος της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. Προς όφελος ΟΛΩΝ των δημοτών της, ΟΛΩΝ, και όχι μόνο των «συντρόφων»!

Ο κύριος Δούλος εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Όχι βουλευτής για να ανεξαρτητοποιηθεί επειδή δεν του αρέσει ο κάθε Ανεμογιάννης που δεν είναι -από το 2015- του «ιδεολογικού του γούστου». Θα μπορούσε αν ήθελε το καλό της πόλης, να παραιτηθεί και να δώσει την θέση του σε κάποιον που ενδιαφέρεται για την τοπική αυτοδιοίκηση και την πόλη μας, κάτι που σίγουρα δεν απέδειξε ο κ. Δούλος στην μέχρι τώρα θητεία του.

   Όσον αφορά της παράταξη της “Δύναμης Πολιτών” εν γένει, φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει “Δομικό πρόβλημα” στη σύνθεσή της, κάτι που μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει και άλλες αποχωρήσεις! Η παράταξη δημιουργήθηκε ως μια “κομματική” δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνοντας στη δομή της στελέχη που προέρχονταν ιδεολογικά από τον ακραίο Κουμμουνισμό έως και τον “Σοσιαλισμό” του ΠΑΣΟΚ και πολλά από τα οποία εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς στην ουσία να ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της πόλης μας! Και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το “διαχειριστικό” πρόβλημα και τα “εσωτερικά” θέματα που προσπαθεί να διαχειριστεί ο Δήμαρχος  Άρης Βασιλόπουλος! Προβλήματα που δεν αποκλείεται να “μεγαλώσουν” μετά και τις αλλαγές αντιδημάρχων τον Μάρτη του 2017!!!

 

ΠΗΓΗΔημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016
Προηγούμενο άρθροΗ “Πολιτιστική Αναγέννηση” πάει στη “Φιλιώ Χαϊδεμένου” την Κυριακή!
Επόμενο άρθροΒ. Βέττος: “Οι τοπικοί μας Τραμπ!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.