Αυστρία: Η μεγάλη ήττα της ακροδεξιάς…

0

3210321321123Η αυστριακή ακροδεξιά έχασε το στοίχημά της να παγιώσει τη λαϊκιστική ώθηση στην Ευρώπη με την εκλογή του υποψηφίου της στην προεδρία της χώρας, και ο Νόρμπερτ Χόφερ ηττήθηκε από τον οικολόγο Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις που μετέδωσε η δημόσια αυστριακή τηλεόραση.

“Είμαι πάρα πολύ λυπημένος που αυτό δεν προχώρησε” δήλωσε ο Χόφερ σε ανακοίνωση. “Συγχαίρω τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία και καλώ όλους τους Αυστριακούς να παραμείνουν αλληλέγγυοι και να εργαστούν από κοινού”.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος 72χρονος Βαν ντερ Μπέλεν, υποστηριζόμενος από τους Πράσινους των οποίων ήταν επί χρόνια επικεφαλής, λαμβάνει 53,3% των ψήφων, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, έναντι 46,7% για τον 45χρονο Χόφερ, αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου και στελέχους του FPÖ εδώ και 25 χρόνια.

Το ποσοστό αυτό δείχνει ξεκάθαρη επικράτηση του οικολόγου υποψηφίου, ο οποίος είχε αποσπάσει μόλις το 50,3% των ψήφων στις εκλογές που είχαν διεξαχθεί αρχικά στις 22 Μαΐου. Το αποτέλεσμα ακυρώθηκε λόγω παρατυπιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έπειτα από προσφυγή του Κόμματος των Ελευθέρων.

Αυτή τη φορά το ακροδεξιό κόμμα έκανε γνωστό ότι δεν θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα.

Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί μια αποτυχία για ένα λαϊκιστικό στρατόπεδο ενισχυμένο από το Brexit τον Ιούνιο και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πριν από ένα μήνα.

“Νιώθουμε όλοι μας μεγάλη ανακούφιση και είμαστε πολύ ευγνώμονες”, δήλωσε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Βαν ντερ Μπέλεν, ο Λόταρ Λοκλ. Η ανακοίνωση της νίκης προκάλεσε έκρηξη χαράς στους υποστηρικτές του οικολόγου υποψηφίου, που έχουν συγκεντρωθεί στο Παλάτι Χόφμπουργκ στη Βιένη.

Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ παραδέχτηκε την ήττα τους κόμματός του, μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες εκτιμήσεις

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Προηγούμενο άρθροΑρχιερατικός Εσπερινός εορτής Αγίας Βαρβάρας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Επόμενο άρθροΟ τελευταίος βιασμός της Μαρίας Σνάιντερ…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.