“Ας δούμε λίγο πίσω από το κυβερνητικό φτύσιμο του ΣτΕ”

1

steΣε σοβιετικές καταστάσεις οδηγεί η κυβέρνηση τη χώρα σε μια προσπάθεια να αποφύγει αλώβητη το στραπάτσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του Νίκου Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών, μια εκτίμηση την οποία είχαν κάνει έγκυροι νομικοί κύκλοι από την πρώτη κιόλας στιγμή…

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε την αντισυνταγματικότητα με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά. Η συνεδρίαση που διήρκεσε πεντέμισι ώρες, χαρακτηρίστηκε από έντονες νομικές αντιπαραθέσεις, αν και τελικώς υπερίσχυσε το άρθρο 15 του Συντάγματος που καθορίζει με σαφήνεια και χωρίς εξαιρέσεις ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για το όργανο για το οποίο όταν ήταν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ αρνιόταν να συναινέσει στη δημιουργίας του και τώρα, χωρίς πολιτική αιδώ (στην Ελλάδα ζούμε, εμείς του εκλέγουμε όλους…), μέμφεται τους αντιπάλους του που πράττουν ακριβώς το ίδιο.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο διαγωνισμός-φιάσκο του Νίκου Παππά και των συνεργατών του για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ακυρώνεται, ενώ τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονικά. Επίσης, τα χρήματα που κατέθεσαν οι τέσσερις «υπερθεματιστές» ως πρώτη δόση για τις άδειες που απέσπασαν, θα πρέπει να τους επιστραφούν.

Η αντίδραση της κυβέρνησης διά της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, ήταν τουλάχιστον ασεβής απέναντι στο ΣτΕ και το ίδιο το Ελληνικό Σύνταγμα: «Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά δεν σημαίνει πως δεν κρίνονται. Κρίνονται και από την κυβέρνηση και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία για να βάλει τάξη στο χάος των καναλιών. Η απόφαση κρίνεται από τις συνέπειες που προκαλεί.».

Δηλαδή η κυρία Γεροβασίλη θεωρεί, ότι ο λαός, το καφενείο για να το πούμε ακόμα πιο απλουστευτικά, δικαιούται να έχει άποψη επί της κρίσης του ανώτατου οργάνου της ελληνικής Δικαιοσύνης, παρότι αυτό έκρινε όχι με πολιτικά κριτήρια που κρίνει η ίδια και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, αλλά με νομικά. Κι εσείς δεν έχετε υποχρέωση να συστήσετε συγκράτηση, αλλά δικαιούστε πολιτικά να υποδαυλίζετε το καφριλίκι του πεζοδρομίου και του καφενείου.

Επειδή δηλαδή τα αποτελέσματα που προκαλεί δεν μας αρέσουν, ή κρίνεται πως παράνομα θα καρπωνόταν ο οποιοσδήποτε τα χρήματα που μαζέψανε για να παραστήσουν ότι πολεμούν τη διαπλοκή, δικαιούται ο κόσμος να στραφεί κατά του ΣτΕ. Μέγιστη ύβρης και ασέβεια από την πλευρά ανθρώπων που κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύουν ότι έχουν ταυτίσει τον εαυτό τους και τις πεποιθήσεις τους με τη «δημοκρατία», θεωρώντας εαυτούς, αυθαίρετα, ως γνήσιους εκφραστές της.


Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αρκεί να διατηρείται η στοιχειώδης τάξη στη χώρα για να υφίσταται δημοκρατία και όχι σοβιετικού τύπου εκτροπή, με τους κυβερνώντες να μιλούν άγρια απέναντι σε έναν θεσμό, επειδή δεν τους έκανε το χατίρι να βγάλει μια βολική απόφαση. Κι όταν δούμε το σκεπτικό εκατέρωθεν, δηλαδή και όσων μειοψήφησαν, θα διαπιστώσουμε αν υπήρξε «πολιτικό σκεπτικό» σε οποιαδήποτε πλευρά…

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει νέα νομοθετική πρωτοβουλία και την Δευτέρα καταθέτει νέο σχέδιο νόμου σύμφωνα με όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Το σχέδιο νόμου θα προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών έως ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες άδειες».

Εν ολίγοις, συμπεριφερόμενοι σαν τα θυμωμένα παιδάκια στο σχολείο που όμως έχουν δύναμη παραπάνω και προσεβλήθησαν επειδή παρενέβη ο δάσκαλος και τους τράβηξε το αυτί για τη συμπεριφορά του, υπόσχονται να επανέλθουν. Στον τομέα της πολιτικής αρετής λαμβάνουν ένα ανησυχητικό και κραυγαλέο μηδέν, ενώ η απαράδεκτη συμπεριφορά, αποδεικνύει τη νοοτροπία τους, με τους κατάλληλους επιθετικούς προσδιορισμούς να τους αφήνουμε για τους αναγνώστες μας.

Η αντιδημοκρατική ασέβεια της Γεροβασίλη απέναντι στο ΣτΕ, την οποία ασφαλώς τη χρεώνεται ολόκληρη η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, που επίσης να τους θυμίσουμε κρίνονται και θα κριθούν από τον λαό που επικαλούνται και από τον ιστορικό του μέλλοντος που δεν θα τους χαριστεί, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει για την απόφαση την έκφραση «προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου».

Με τον τρόπο αυτό πήρε θέση μάχης απέναντι στο ΣτΕ που δεν τους έκανε το χατίρι, αποδεικνύοντας ότι αυθεντικά σοκάρονται διότι ειλικρινά πίστευαν ότι όντας με την «κουτάλα» της εξουσίας στα χέρια, τα πάντα «μπορούν να ρυθμιστούν». Και αποδεικνύοντας πως έχουν εξελιχθεί σε επικίνδυνο φαινόμενο για τη Δημοκρατία, συνέχισε το υβρεολόγιο και τον οχετό κατά του ΣτΕ καθυβρίζοντάς το ουσιαστικά και καταλογίζοντάς του αντιδημοκρατικότητα! Διαβάστε…

«Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το “μαύρο” στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία». Μήπως θα ήθελε να μας απαντήσει με το χέρι στην καρδιά η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της κυβέρνησης, εάν εξακολουθούν να θεωρούν – αν ποτέ το θεωρούσαν – τη δημοκρατία ως το καλύτερο διαθέσιμο σύστημα;

Το τελευταίο μέρος της δήλωσης της Γεροβασίλη όμως, συνιστά την αποθέωση είτε της πολιτικής απάτης είτε της πλήρους αφασίας των κυβερνητών μας, κάτι που… ιατρικά θα οδηγούσε στην απαλλαγή τους, εάν κανείς θυμηθεί, ότι κάποτε, λίγο παλαιότερα, κάποιοι είχαν συμπεριλάβει στην «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους «θεσμούς» (η βαφτισμένη από την πεφωτισμένη κυβέρνηση της -υποτίθεται- Αριστεράς Τρόικα) ένα ποσό γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα βρίσκονταν λέει από τις τηλεοπτικές άδειες, για να μην αναγκαστούν να λάβουν μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων.


Παρενθετικά, να θυμίσουμε ότι μισθούς και συντάξεις τα έχουν «ξεσκίσει» με γνήσια «αριστεροφροσύνη», χωρίς να ανοίξει μύτη, όταν παλαιότερα είχαν ξαμολήσει τον κομματικό στρατό στον δρόμο σε ρόλο αυτοδικίας. Να δούμε στην εθνική επέτειο που έρχεται αν θα επανέλθουν τα κιγκλιδώματα… Κλείνει η «παρένθεση».

Αυτά τα 300 εκατομμύρια ευρώ που κανείς δεν δεχόταν από τους δανειστές, μπορεί να μην συνυπολογίστηκαν τότε θεωρούμενα ως αναξιόπιστο στοιχείο, όμως η υποχρέωση να παραμείνουν τα χρήματα αυτά στον δημόσιο κορβανά που αφορά στην αντιμετώπιση του χρέους παραμένει, ενώ αυτοί έσπευσαν να χαϊδέψουν τα αυτιά του κόσμου, παρότι το γνώριζαν, να φάνε τα μούτρα τους και να κατηγορούν ξανά τους απάνθρωπους δανειστές, να υποσχεθούν ότι θα τα μοιράσουν δεξιά-αριστερά, ασχέτως αν οι σκοποί αυτοί θα ήταν πραγματικά ιεροί, όπως η χρηματοδότηση παιδικών σταθμών και η πρόσληψη νοσηλευτών.

Μοίραζαν λεφτά που γνώριζαν ότι δεν ελέγχουν. Αυτό συνιστά πολιτική απάτη. Και όλως τυχαίως, η μοιρασιά αυτή πάλι προσλήψεις στο δημόσιο συνεπαγόταν. Μήπως ξέρει να μας πει η λαλίστατη κυρία της κυβέρνησης με το αυστηρό υφάκι πόσες χιλιάδες εργαζομένους έχει η γραφειοκρατία του υπουργείου Υγείας; Αν είχε τα πολιτικά κότσια να το εξορθολογίσει, θα έβλεπε πως περισσεύουν τα λεφτά να προσλάβει αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Να μιλήσουμε για τις γραφειοκρατίες σε άλλα υπουργεία, μηδέ των ΥΠΕΘΑ και ΠΡΟΠΟ εξαιρουμένων; Θα φρίξουν όλοι. Και κανείς δεν τολμάει να βάλει χέρι, θεωρώντας τα κορόιδα που ληστεύονται δεν θα ξυπνήσουν ποτέ. Κι αυτοί θα συνεχίσουν να παριστάνουν τους φιλανθρώπους, ενώ μια ωραία πρωία θα ξυπνήσουμε, το «λίπος» θα έχει εξαντληθεί και η χώρα θα χρεοκοπήσει και επισήμως. «Διότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», πολιτικοί σκιτζήδες.

Τι θα γινόταν δηλαδή με τα χρήματα που κλαίνε τώρα ότι στέρησε το ΣτΕ από την ελληνική κοινωνία; Θα πλήρωναν ένα χρόνο από αυτά τα χρήματα τους εκλεκτούς που προσελάμβαναν (θα απαντήσει κανείς αν το νούμερο 27.000 προσλήψεις σε αυτή τη συγκυρία που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αληθεύει;) και στη συνέχεια θα εξαπέλυαν τη γνωστή ληστρική φοροεπιδρομή για να μαζέψουν τα λεφτά και να πληρώσουν τους διορισμένους, καθότι θα εκτιμώντο ως κομματική-εκλογική πελατεία.

Προστατευόμενο είδος. Διαχρονικά. Η κλεφτουριά προελαύνει… Όποιος νομίζει ότι και οι τις αντιπολίτευσης είναι καλύτεροι στην προστασία του «λαφύρου» που ονομάζεται «Δημόσιο», καλά θα έκαναν να το ξανασκεφτούν.

Επειδή όμως παριστάνουν και τους Ρομπέν των Δασών οι τωρινοί, παρουσιάζοντας ως… άκαρδους τους αντιπάλους, η Γεροβασίλη μέμφεται την απόφαση του ΣτΕ ότι «επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών» τα χρήματα της προκαταβολής. Λίγες ώρες πριν, σε δηλώσεις του από τη Μόσχα, ένας άναυδος Ιβάν Σαββίδης, μόνο γελοίους δεν τους είπε.

Και συνέχισε η κυρία απειλητικά: «Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.

»Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Άθλια ανακοίνωση που συντάχθηκε από κενούς εγκεφάλους! Λες και τους είπε κανείς να μη βάλουν τάξη! Να μην παρανομούν και να μην παραβιάζουν το Σύνταγμα τους λέει το άμοιρο το ΣτΕ, που εκτιμούμε, ότι ούτε στη χούντα δεν θα είχε να αντιμετωπίσει τέτοια απίστευτη παρορμητική πολιτική συμπεριφορά. Έχουμε μείνει άφωνοι…

Και να σκεφτεί κανείς, ότι αν ο Νίκος Παππάς ήταν πιο οξυδερκής πολιτικά και αντιλαμβανόταν σύντομα το αδιέξοδο, μη θεωρώντας ότι κατέχει το αλάθητο του Πάπα, θα μπορούσε απλά και μόνο να έχει πει «mea culpa» στο άλλο θέμα που γλίτωσε το χαρακτηρισμό του ως αντισυνταγματικό, τον με το έτσι θέλω καθορισμό των αδειών σε τέσσερις, με τη μελέτη-απάτη που σερβίρισε στη Βουλή και τον εξευτέλισαν.

Θα έκανε πίσω εκεί, αφού πρώτα είχε συνεννοηθεί να προσφέρει αυτό σε αντάλλαγμα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της στελέχωσης του νέου ΕΣΡ. Μετά, κρατώντας το «κεκτημένο» του διαγωνισμού, θα μπορούσε να καθοριστεί ένα ποσό που θα κόστιζε η κάθε άδεια, ενώ δεν είναι και αδιάφορη η πρόταση που κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και «Το ΠΟΤΑΜΙ» για την καταβολή ενός ποσού κάθε τόσο για ανανέωση της άδειας αυτής.

Στο τέλος της ημέρας, η χώρα θα είχε την ηρεμία της, θα έβρισκαν πολύ περισσότεροι δημοσιογράφοι δουλειά και δεν θα τους έβριζαν τώρα σχεδόν όλοι εν χορώ, ίσως να τους ήμασταν και ευγνώμονες. Η παρουσία πολλών καναλιών θα επηρέαζε τους μισθούς αφού η ζήτηση θα ήταν μεγαλύτερη και ο Παππάς, χωρίς να απεμπολήσει την αριστεροφρσύνη του θα είχε αποδειχθεί «μαέστρος» στη ρύθμιση μιας αγοράς, εκεί που όλοι είχαν φάει τα μούτρα τους. Και θα του βγάζαμε το καπέλο.

Κι όλα αυτά, χωρίς να τον κατηγορούν για φασιστική νοοτροπία και μαύρο στα κανάλια. Διότι αυτό θα επιδιώκουν και με τη ρύθμιση της Δευτέρας. Να κλείσουν το MEGA κυρίως και δευτερευόντως τους άλλους. Γι’ αυτό έχουν αρχίσει τα κόλπα με την κρατική διαφήμιση που είναι μόνο για εκλεκτούς και προσκυνημένους. Συναλλαγή παντού. Κατά τα άλλα είναι διαφορετικοί. Ποτέ δεν είχαμε πρόσβαση. Άλλοι, πολύ πιο κάτω στην κατάταξη, αλλά με τις κατάλληλες διασυνδέσεις, πάντα είχαν κρατική διαφήμιση σε φυλλάδες των χιλίων φύλλων, παρίσταναν και τους εκδότες, εκ των οποίων άλλοι σήμερα τους βρίζουν και άλλοι τους γλύφουν.

Οι μεγάλοι όμως τώρα, θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και θα δικαιωθούν, όμως τα πρόστιμα, που θα είναι και υπέρογκα, δεν θα τα πληρώσει ο Τσίπρας, ο Παππάς και η Γεροβασίλη. Τι τους νοιάζει; Αφού άλλος θα πάρει την «καυτή πατάτα» στα χέρια. Αυτοί θα αποτελούν πολιτικό παρελθόν. Δυστυχώς όμως, δεν θα τους βουτήξει κανείς να τους κλείσει μέσα, δημεύοντας τις περιουσίες τους για τη ζημιά που έκαναν με την αφροσύνη τους στον φορολογούμενο που τους εξέλεξε. Θα έχουν ασυλία…

Τα κορόιδα που θα έχουν καταστραφεί, θα πληρώνουν πάλι. Για πολλοστή φορά. Τολμούν να δώσουν στη δημοσιότητα πόσες φορές τραβήχτηκε ως κατηγορούμενη η Ελλάδα στα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα εξαιτίας των αυθαιρεσιών και των παραλήψεων των εκάστοτε κυβερνόντων και σε πόσες από αυτές καταδικάστηκε;

Για να το κλείσουμε το θέμα… οι άνθρωποι αυτοί, δεν θέλουν να συνεννοηθούν και να ρυθμίσουν. Να εκδικηθούν τον «ταξικό εχθρό» που έχουν κατ’ αποκλειστικότητα στο τρικυμισμένο κεφάλι τους θέλουν. Κι εμείς ας πάμε όλοι στο διάβολο. Να συνεχίσουμε δηλαδή την πορεία μας.

ΠΗΓΗdefence-point.gr
Προηγούμενο άρθροΠολιτιστική Αναγέννηση: Επιτυχημένη η εκδήλωση αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο
Επόμενο άρθροΜελέτη Περιφέρειας για την διευθέτηση του Ποδονίφτη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.